Prima pagină » Local » Judecătoria Hârlău din Iași, închisă din cauza COVID-19! Zeci de procese au fost amânate după ce o grefieră a fost diagnosticată cu noul coronavirus! (Exclusiv)
Judecătoria Hârlău din Iași, închisă din cauza COVID-19! Zeci de procese au fost amânate după ce o grefieră a fost diagnosticată cu noul coronavirus! (Exclusiv)

Judecătoria Hârlău din Iași, închisă din cauza COVID-19! Zeci de procese au fost amânate după ce o grefieră a fost diagnosticată cu noul coronavirus! (Exclusiv)

17 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Judecătoria Hârlău din Iași a fost închisă din cauza COVID-19! Din informațiile deținute reiese că acest lucru nu s-a mai petrecut de la începutul pandemiei de COVID-19 în Justiția din România! În urma deciziei, zeci de procese au fost amânate. Președintele Curții de Apel Iași, judecătorul Diana Micu Cheptene, dă asigurări că activitatea va fi reluată în curând

Judecătoria Hârlău din Iași a fost închisă temporar din cauza COVID-19! Zeci de procese au fost amânate. Activitatea Judecătoriei Hârlău, din județul Iași, a fost paralizată, practic, după ce unul dintre angajați a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Este vorba despre o grefieră care activa în cadrul instanței ieșene. Din câte se pare, femeia ar fi luat noul cornavirus din mediul privat. În momentul în care a fost testată, medicii au constatat că aceasta are COVID-19. Din cauza faptului că grefiera intrase în contact cu persoane din cadrul instanței amintite, s-a luat decizia stopării temporare a activității instanței.

O întreagă instanță din Iași, închisă din cauza COVID-19! „S-a luat această decizie pentru a nu risca să răspândim virusul!”

Contactat telefonic, judecătorul Diana Micu Cheptene, președintele Curții de Apel Iași, în circumscripția căreia se află Judecătoria Hârlău, a confirmat ieri informația deținută de reporterii cotidianului BZI.

„Da, este adevărat. Judecătoria Hârlău și-a suspendat total activitatea pentru câteva zile. Un angajat a fost depistat pozitiv cu COVID-19 acolo. A fost o decizie a noastră, cei de acolo s-au sfătuit cu noi. S-a decis astfel, pentru a nu transforma instituția într-un focar și pentru a le da timp angajaților să se testeze. Am înțeles că, pentru ceilalți angajați, au venit deja primele teste, care sunt negative la COVID-19”, a declarat ieri judecătorul Diana Micu Cheptene, cu privire la cazul de COVID-19 depistat la o grefieră de la Judecătoria Hârlău.

Spațiile Judecătoriei Hârlău au fost dezinfectate

Președintele Curții de Apel Iași, Diana Micu Cheptene, a mai precizat că s-a hotărât suspendarea activității pentru câteva zile și pentru dezinfectarea spațiilor din sediul Judecătoriei Hârlău.

„S-a luat decizia și prin prisma faptului că era necesar să se dea cu soluții, pentru a dezinfecta spațiile din instanța respectivă. Din informațiile mele, termenele de judecată ale dosarelor aflate pe rol vor fi preschimbate. După cum știți, din păcate, vorbim despre transmiterea comunitară a COVID-19, de acum lucrurile sunt în această direcție… Noi avem contact cu publicul și am dorit să evităm îmbolnăvirea oamenilor, a justițiabililor și a personalului instanței. Mai ales că vorbim despre o instanță destul de mică, unde, dacă se îmbolnăvește toată lumea, nu mai poate funcționa instanța”, a mai precizat președintele Curții de Apel Iași, cu privire la această situație, generată de virusul COVID-19.

Judecătorul Diana Micu Cheptene: „Primele teste au fost negative la COVID-19 pentru ceilalți angajați!”

Pe de altă parte, președintele Curții de Apel Iași a menționat că toți angajații vor fi testați, cel mai probabil, din nou. Asta, deoarece, în unele cazuri, primele teste sunt neconcludente, așa cum au arătat specialiștii de la nivel național.

„Primele teste au revenit negative, din ce știu, pentru toți ceilalți angajați. Dar ne gândim să mai facă fiecare angajat câte un test, pentru a fi sigur. De asemenea, unii au fost în concediu de odihnă, deci nu au fost supuși riscului de a contacta virusul de la locul de muncă”, a încheiat președintele Curții de Apel Iași.

Cel mai probabil, activitatea Judecătoriei Hârlău va fi reluată în câteva zile, însă de remarcat este faptul că, până acum, închiderea acestei instanțe, cu totul, chiar și temporar, reprezintă o premieră pentru Justiția din România. În perioada stării de urgență, instanțele din România și-au restrâns activitatea, judecând doar cauzele în regim de urgență, dar nu s-a dispus până acum închiderea totală a vreunei astfel de instituții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`