Prima pagină » Sport » Jucătorii de la Astra Giurgiu au cedat nervos și au început să-și depună memorii
Jucătorii de la Astra Giurgiu au cedat nervos și au început să-și depună memorii

Jucătorii de la Astra Giurgiu au cedat nervos și au început să-și depună memorii

18 nov. 2020, 02:00,
în Sport

Ioan Niculae a plătit și încă oferă salarii peste media campionatului, dar jucătorii își iau cu mare întârziere banii, astfel că jucătorii Astrei au început să-și depună memorii pentru recuperarea de la club a datoriilor

Astra a câștigat un campionat, o Cupă a României și două Supercupe, însă la echipa din Giurgiu a fost foarte rar liniște în ultimii cinci ani din cauza problemelor financiare.
Ioan Niculae a plătit și încă oferă salarii peste media campionatului, dar jucătorii își iau cu mare întârziere banii. Există încă multe datorii din sezonul trecut către fotbaliști, chiar dacă după vânzarea lui Denis Alibec s-au achitat o parte din ele.
Jucătorii Astrei au început să-și depună memorii pentru recuperarea de la club a datoriilor.

Astra Giurgiu riscă să-l piardă pe Constantin Budescu

Fotbaliștii echipei de pe ultimul loc în Liga 1 au luat exemplul lui Constantin Budescu și își vor depune memorii pentru recuperarea sumelor restante. Liderul echipei Astra este la zi cu banii pentru că de câte ori salariul său întârzie, el notifică prin avocat clubul. Dacă nu l-ar plăti, Astra riscă să-l piardă pe Budescu.
Spre deosebire de anii trecuți, unora dintre jucători nu le-au fost înapoiate anumite acte adiționale, rămase la conducere ca să fie înregistrate. Acesta este unul dintre motivele pentru care și-au pierdut încrederea și au decis să apeleze la memorii.

Antrenori noi aduși la Astra, fără să fie reziliate contractele celor dați afară

Lucrurile s-au dereglat și mai rău din momentul în care Ioan Niculae a decis că poate angaja alt antrenor la echipă, deși nu încheie conturile cu antrenorul în funcție. Așa a făcut sezonul trecut cu Dan Alexa, la fel a procedat și la finele lui septembrie 2020 cu Bogdan Andone.
Eugen Neagoe se ocupă acum de echipă, dar nu este încadrat ca antrenor principal. Andone se judecă și el cu Astra la Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor, așa cum a fost nevoit să facă și Dan Alexa.

Edi Iordănescu, detalii despre negocierile cu Astra. „Am fost reticent!”

Oficialii celor de la Astra s-au reorientat după ce Edi Iordănescu le-a spus „pas” și l-au numit în funcția de antrenor principal pe Eugen Neagoe.
Iordănescu jr. a vorbit despre negocierile cu diriguitorii fostei campioane și a spus de ce a decis să nu dea curs ofertei. Asta deși susține că Dani Coman îi este prieten, iar pe Bogdan Mara îl apreciază mult și din punct de vedere profesional.

„La început am fost un pic reticient, era un mediu pe care-l cunosc, chiar dacă sunt dificultăți, am luat în calcul din ce în ce mai serios. M-am gândit că sunt și acasă, e un mediu pe care-l pot controla.
În primul rând, am luat în calcul oferta datorită lui Dani Coman, care este prietenul meu. Chiar dacă acum este supărat, îi va trece, trebuie să-i treacă pentru că este vorba de cariera mea și de viața mea. În al doilea rând, a fost Bogdan Mara, despre care sunt sigur că va aduce plus valoare la echipă, iar în al treilea rând, a contat și grupul de jucători.

Recunosc că, la presiunile pe care le-au făcut, am luat în calcul foarte mult să merg. Mi-am dat seama că mă doresc foarte mult. Din păcate, lucrurile au evoluat într-o direcție pe care eu nu o așteptam, atât sportiv, dar nu numai. Lucrurile astea m-au făcut ca în final să analizez și să iau această decizie”, a spus Edi Iordănescu pentru as.ro.

Edi Iordănescu: „Astra are nevoie mai multă de Ioan Niculae, decât de antrenor!”

Tehnicianul l-a contrazis pe Coman și a spus că el le-a comunicat face to face, și nu prin alte mijloace, că nu va da curs ofertei de a reveni la Astra:

„În ziua în care s-a născut copilul meu, eu m-am întâlnit cu Dani, cu Mara și cu secundul meu, și le-am explicat de ce am ales asta, nu printr-un mesaj cum a zis el, la supărare. Lucrul pe care mi-l asum și mi-l reproșez este că m-a așteptat această perioadă, în rest i-am explicat”.

Într-un final, Iordănescu jr. a lăsat de înțeles, cât de cât, ce nu i-a convenit de fapt și ce l-a determinat, practic, să ia o astfel de decizie.

„Am simțit că nu pot ajuta atât de mult pe cât mi-aș fi dorit eu, pentru performanța la care eu mi-aș fi dorit să merg cu echipa. Sunt sigur că în timp o să-i treacă supărarea. O prietenie nu poți să o legi de un refuz profesional. Știam problemele financiare, nu e ușor. Eu cred că Astra are mult mai multă nevoie de patronul ei, de domnul Niculae, decât de antrenor. Are nevoie de el lângă echipă, asta este marea problemă la Astra, restul sunt detalii multe de discutat și motivele pe care le-am pus în balanță și am refuzat”, a mai spus Iordănescu jr.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`