Prima pagină » Local » Jucătoare de top participă la la turneul feminin Iași Open. „Este cel mai complex eveniment creat în Moldova”

Jucătoare de top participă la la turneul feminin Iași Open. „Este cel mai complex eveniment creat în Moldova”

20 iul. 2024, 14:20,
BZI.ro, în Local

Tragerea la sorți a turneului UniCredit WTA 250 Iași Open a avut loc sâmbătă, 20 iulie 2024. Anca Todoni a fost prezentă la ceremonie.

Tragerea la sorți a tabloului principal UniCredit WTA 250 Iași Open s-a desfășurat sâmbăta, 20 iulie 2024, de la ora 13:00, la Baza Sportivă Ciric.

Evenimentul a continuat cu o conferință de presă la care au participat una dintre cele mai în formă jucătoare din România, Anca Todoni. La ediția de anul trecut a turneului, ea își trecea în cont prima victorie din carieră în circuitul WTA. De asemenea, prezenți la tragerea la sorți au fost Mariana Alves – supervisor WTA și Daniel Dobre – directorul turneului. Mariana Alves a fost supervisor al turneului WTA 1000 de la Madrid și a făcut parte din echipa de supervisori de la Wimbledon.

Trofeul acordat campioanei este realizat de Casa de bijuterii Malvensky și poartă numele „Luceafărul”. A fost creat special pentru această competiție și este inspirat din poemul „Luceafărul”, scris de Mihai Eminescu, la Iași.

„Este cel mai complex eveniment organizat în Moldova. Nu puteam ajunge aici fără sprijinul partenerilor noștri. Mulțumesc Primăriei Iași. Ne onorează retragerea unei jucătoare din România. Raluca Olaru va juca meciul de retragere. Ne bucurăm de un tablou foarte puternic. Faptul că avem cel puțin 7 jucătoare din România pe tablou ne onorează”, a transmis Daniel Orița.

„Abia aștept să începem competiția. Nu este un tablou ușor. Am venit aici să avem meciuri puternice. Vă invitam pe toți. Meciul de retragere va fi un moment foarte special. Mulțumesc tuturor pentru prezență”, a adăugat Anca Todoni.

„Un turneu finalizat cu bine săptămâna trecută, urmează altul de astăzi. Ne bucurăm ca de la an la an să reușim să îl dezvoltam. Vom încerca să ținem ștacheta cat mai sus și sa avem meciuri de calitate la Iasi. Anul acesta premiera 250 pentru România arătăm la Iași că ne dorim să avem sporturi de performanță. Spectatorii se vor bucura în condiții optime”, a transmis Daniel Juravle.

Daniel Dobre: „Suntem într-o bază care s-a modernizat. Totul este foarte frumos. Jucătoarele au fost impresionate. Sunt sigur că vor veni spectatori. Iașul merită acest turneu, România merită acest turneu. Nu ne rămâne decât să fim în număr cât mai mare în aceasta săptămână.
Eu cred ca dacă Simona ar fi fost aptă și sănătoasă ar fi jucat. Din păcate chiar ieri a dat un comunicat despre starea ei fizică că nu poate fi aici. Din punct de vedere al tenisului joacă foarte bine și are aceeași focusare și dorință care a avut-o întotdeauna. Sper că își va rezolva problemele se sănătate și ne vom bucura de prezenta ei pe teren.”

Punctele și premiile turneului UniCredit WTA 250 Iași Open 2024

Turneul UniCredit WTA 250 Iași Open va oferi campioanei de 250 de puncte WTA, iar premiile totale sunt în valoare de 232.244 de euro. Premiile oferite câștigătoarelor turneului de simplu și de dublu sunt distribuite astfel:

Premii pentru proba de simplu:

•Campioana: 250 de puncte WTA și 30.650 de euro

•Finalista: 150 de puncte WTA și 18.110 de euro

Premii pentru proba la dublu:

•Campioane: 250 de puncte WTA și 11.150 euro

•Finaliste: 150 de puncte WTA și 6.270 de euro

Lista finală a jucătoarelor de pe tabloul principal de simplu si cel de dublu, care participă la turneul UniCredit WTA 250 Iași Open 2024, va fi anunțată sâmbătă, înainte de tragerea la sorți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *