Prima pagină » Local » Jucătoare de top la turneul de tenis feminin Iași Open. Rusoaica Mirra Andreeva, de 17 ani, este printre marile favorite

Jucătoare de top la turneul de tenis feminin Iași Open. Rusoaica Mirra Andreeva, de 17 ani, este printre marile favorite

20 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

În acest weekend, debutează a treia ediție a turneului feminin Iași Open, iar la competiție sunt anunțate jucătoare importante din Top 100 WTA. De asemenea, o româncă va avea meciul de retragere la Baza Sportivă Ciric

Deoarece turneul a crescut în categorie, de la WTA 125 la WTA 250, este normal să avem jucătoare mai importante. Mirra Andreeva (Rusia) și Yulia Putintseva sunt tenismenele situate cel mai bine în clasamentul mondial WTA, locul 31, respectiv locul 29.

Jucătoare importante din Top 100 WTA vor fi prezente la Iași Open

Cele două staruri ale tenisului mondial se regăsesc în fruntea listei capilor de serie a turneului Iași Open. Mirra Andreeva are doar 17 ani și este pe locul 31 WTA, cea mai tânără jucătoare din Top 100, și a fost semifinalistă la Roland Garros (Franța) în acest an. Yulia Putinseva, din Kazahstan, are 29 de ani și este numărul 29 mondial. Aceasta a fost marea surpriză de la Wimbledon, după ce a reușit victoria împotriva numărului 1 mondial, Iga Swiatek.

Pe tabloul principal al turneului din Iași sunt anunțate și alte jucătoare importante din tenisul mondial, precum Tatiana Maria (60 WTA) și Laura Siegemund (64 WTA), din Germania, olandeza Arantxa Rus (62 WTA), sportiva româncă Jaqueline Cristian (66 WTA), precum și Anna Blinjova (74 WTA), din Rusia. De asemenea, la Iași, va reveni și Ana Bogdan, care a câștigat primele două ediții ale turneului și este momentan neînvinsă pe terenurile de la Ciric.

Turneul începe astăzi, cu meciurile din calificări, iar vineri, 26 iulie 2024, va avea loc marea finală. De luni, 22 iulie, meciurile se vor juca în două sesiuni: cea de zi, care va începe la ora 11:00 (luni-miercuri) și 12:30 (joi), iar în cea de seară se vor juca câte două meciuri, primul de la 17:00 (luni-joi), iar la al doilea nu înainte de ora 19:00 (luni-miercuri). Această ediție se încheie într-o zi de vineri, deoarece tot pe 26 iulie este și deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris, iar WTA a impus această regulă. Spectatorii vor avea parte de un spectacol inedit la această ediție.

Meci de retragere pentru o româncă

Luni, 22 iulie 2024, după disputarea partidelor din program, Raluca Olaru va juca un meci de retragere în fața spectatorilor. Românca a avut cea mai bună clasare în topul mondial în anul 2009, ajungând pe locul 53. La eveniment, vor participa toate româncele prezente la turneu.

„Mi-am dorit foarte mult să am un meci de retragere prin care să sărbătoresc alături de colegele mele, familie, prieteni și de voi, publicul român, încheierea unui capitol imens din viața mea. Vă aștept cu mare drag și emoție să fiți alături de mine și de invitatele mele”, a transmis Raluca Olaru.

În această ediție a turneului feminin Iași Open, mai multe jucătoare de top vor participa la Baza Sportivă Ciric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024