Prima pagină » International » Josep Borrell a declarat că implicarea NATO în acest conflict ar declanșa cel de-Al Treilea Război Mondial

Josep Borrell a declarat că implicarea NATO în acest conflict ar declanșa cel de-Al Treilea Război Mondial

10 mart. 2022, 14:51,
BZI.ro, în International

Implicarea NATO în acest război ar însemna începerea celui de al treilea război mondial, a declarat Josep Borrell. Șeful diplomaţiei europene, a acuzat joi Rusia că „bombardează sistematic oraşele ucrainene” şi a insistat că preşedintele rus Vladimir Putin va trebui să dea socoteală pentru aceste fapte.

Deoarece se doreşte evitarea unei extinderi a conflictului, Borrell spune că NATO nu va intra în acest război.

Josep Borrell seful diplomatiei europene, declaratii despre implicarea NATO in razboiul din Ucraina

Borrell a răspuns că ruşii „bombardează sistematic oraşele (…) acolo unde trăiesc civili. (…) Nu caută obiective militare”, pentru că nu sunt în stare să învingă rezistenţa trupelor ucrainene

Josep Borrell: „NATO nu se va implica în acest război”

Într-un interviu acordat mass-mediei, Josep Borrell a declarat că NATO nu se va implica în acest conflict şi totodată a denunţat faptele armatei ruse, aceştia bombardând sistematic oraşele ucrainene, lucru pe care forţele armatei ruse ştiu să îl facă bine, după cum au demonstrat-o în Alep, Siria, sau la Groznîi, în Cecenia, a subliniat diplomatul.

Fiind întrebat dacă este de părere că Moscova are într-adevăr intenţia de a ataca civili şi, prin urmare, dacă se poate considera că comite o crimă de război, Borrell a răspuns că ruşii „bombardează sistematic oraşele (…) acolo unde trăiesc civili. (…) Nu caută obiective militare”, pentru că nu sunt în stare să învingă rezistenţa trupelor ucrainene.

armata, soldati, uniforme militare, NATO

Josep Borrell a insistat ca în acest moment „nu pare a se prefigura la orizont” o soluţie

Totodată, miercuri seara, 9 martie, într-un interviu acordat la un post de televiziune spaniol, Borrell a apreciat că autorităţile de la Beijing ar putea juca „un rol important” în încheierea războiului din Ucraina, dat fiind că „nimeni nu are aşa o influenţă asupra Rusiei precum are China.

Josep Borrell a insistat ca în acest moment „nu pare a se prefigura la orizont” o soluţie, dar că întâlnirea din Turcia dintre miniştrii de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, şi rus, Serghei Lavrov, „reprezintă un prim pas”.

„Trebuie găsite ţări care nu sunt implicate în conflict. Dacă China ar vrea, ar putea juca un rol important în soluţionarea acestui conflict”, a precizat Borrell.

Şeful diplomaţiei europene a dat asigurări că în niciun moment NATO nu va intra în acest război pentru că se doreşte evitarea unei extinderi a conflictului, deoarece, dacă Alianţa nord-atlantică ar participa, ar însemna că începe „al treilea război mondial, un război nuclear”.

Drept urmare, Borrell a calificat drept „extrem de iresponsabile” ameninţările cu apăsarea „butoanelor nucleare” şi a dat asigurări că Europa nu va intra în acest joc.

sediul NATO, steagurile membrilor uniunii nord atlantice

Şeful diplomaţiei europene a dat asigurări că în niciun moment NATO nu va intra în acest război pentru că se doreşte evitarea unei extinderi a conflictului

Mesajul şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell

În cadrul unei dezbateri în Parlamentul European pe tema invaziei ruse, la care a participat şi şefa guvernului eston Kaja Kallas, Josep Borrell a declarat că „Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să tăiem cordonul ombilical care leagă economia noastră cu cea rusă şi să întrerupem fluxul care le permite să acumuleze rezerve cu care să-şi finanţeze războiul”.

Şeful diplomaţiei europene i-a invitat în acest sens pe cetăţenii europeni să mai pună o haină pe ei, considerând că „putem face acest lucru la nivel macro”, aşa cum a făcut marţi, 8 martie, Comisia Europeană, prezentând o directivă pentru reducerea cu două treimi a importurilor de gaz rusesc până la sfârşitul anului, dar şi la nivel micro.

Făcând referire la pandemia de coronavirus, mesajul lui Josep Borrell insistă asupra participării colective la acest demers, considerând că „ceea ce am făcut împotriva COVID-19 trebuie să o facem în favoarea Ucrainei.

Reamintim, șeful diplomației europene,Josep Borrell a declarat NATO nu se va implica în acest conflict din Ucraina, deoarece ar declanșa începerea celui de-al treilea război mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *