Prima pagină » Actualitate » Johnson & Johnson nu va mai vinde pudra de talc pentru că există risc de cancer

Johnson & Johnson nu va mai vinde pudra de talc pentru că există risc de cancer

12 aug. 2022, 08:18,
BZI.ro, în Actualitate

Johnson & Johnson (J&J) va înceta să producă și să vândă praf pentru copii pe bază de talc în întreaga lume începând de anul viitor pentru că există riscul ca soluția să provoace cancer. Anunțul vine la mai bine de doi ani după ce gigantul din domeniul sănătății a încheiat vânzările produsului în SUA.

Johnson & Johnson este o mare companie internațională care, printre altele, dezvoltă şi vaccin împotriva COVID-19. Ca o particularitate, vaccinul împotriva COVID-19 produs de Johnson & Johnson este singurul care se administrează într-o singură doză, dar recent aceștia au cerut aprobarea pentru a doua doză de vaccin.  La nivel intern, în România, vaccinul nu a beneficiat un mare succes.

Johnson & Johnson nu mai vinde pudră de talc pentru copii de frica dezvoltării unui cancer

Johnson & Johnson se confruntă cu zeci de mii de procese din partea femeilor care susțin că praful de talc conține azbest și le-a determinat să dezvolte cancer ovarian. Dar compania și-a reiterat opinia că decenii de cercetări independente arată că produsul este sigur de utilizat.

„Ca parte a evaluării portofoliului mondial, am luat decizia comercială de a trece la un portofoliu de praf pentru copii pe bază de amidon de porumb”, se arată într-un comunicat .

Firma a adăugat că pudra pentru copii pe bază de amidon de porumb este deja vândută în țări din întreaga lume. În același timp, J&J și-a reiterat poziția conform căreia pudra să pentru copii este sigură de utilizat:

” Poziția noastră cu privire la siguranța talcului nostru cosmetic rămâne neschimbată. Suntem ferm în spatele deceniilor de analize științifice independente efectuate de experți medicali din întreaga lume, care confirmă că pudra pentru bebeluși Johnson pe bază de talc este sigură, nu conține azbest și nu provoacă cancer”, explică oficialii companiei.

În 2020, J&J a declarat că va înceta să-și vândă pudra de talc pentru copii în SUA și Canada , deoarece cererea a scăzut în urma a ceea ce a numit „dezinformare” despre siguranța produsului, pe fondul unui număr de cazuri legale.

Ce este pudra de talc folosită de Johnson & Johnson și ce beneficii are

Compania se confruntă cu procese din partea consumatorilor și a supraviețuitorilor acestora, care susțin că produsele cu talc J&J au cauzat cancer din cauza contaminării cu azbest. Talcul este extras din pământ și se găsește în cusături apropiate de cea a azbestului, care este un material despre care se știe că provoacă cancer. Talcul are beneficii reale pentru sănătatea oamenilor şi se poate folosi pentru protejarea mâinilor, înlăturarea petelor sau îndepărtarea urmelor de mucegai. O investigație din 2018 a agenției de presă Reuters a susținut că J&J știa de zeci de ani că azbest este prezent în produsele sale cu talc.

Reuters a spus că înregistrările interne ale companiei, mărturiile procesului și alte dovezi au arătat că cel puțin din 1971 până la începutul anilor 2000, talcul brut și pulberile finite de la J&J au fost uneori testate pozitiv pentru cantități mici de azbest. Ca răspuns la dovezile de contaminare cu azbest prezentate în sălile de judecată, rapoartele presei și parlamentarilor americani, firma a negat în mod repetat acuzațiile.

În octombrie, J&J a creat o filială, LTL Management, care i-a atribuit creanțele de talc. Ulterior, a introdus-o în faliment, ceea ce a întrerupt procesele pe rol.  Înainte de declararea falimentului, compania a suportat costuri de la 3,5 miliarde de dolari (2,87 miliarde de lire sterline) în verdicte și înțelegeri, inclusiv una în care 22 de femei au primit o hotărâre de peste 2 miliarde de dolari.

Așadar, nu vom mai găsi pudră de talc de la Johnson & Johnson pentru că ar putea provoca un cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *