Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Johnson & Johnson lansează ultima etapă de testare a vaccinului anti-Covid-19
Johnson & Johnson lansează ultima etapă de testare a vaccinului anti-Covid-19

Johnson & Johnson lansează ultima etapă de testare a vaccinului anti-Covid-19

24 sept. 2020, 12:36,
în Sanatate

Laboratoarele din întreaga lume desfasoară o activitate intensa pentru a dezvolta rapid un vaccin împotriva Covid-19. În Statele Unite, Johnson & Johnson este pe cale să facă un alt pas crucial înainte. Miercuri, 23 septembrie, candidatul pentru acest vaccin a început studiile de fază 3, ultima etapă de testare. Pentru aceste noi teste, 60.000 de adulți participanți au fost mobilizați în aproape 215 de locuri din Statele Unite și din întreaga lume.

Dacă rezultatele acestui vaccin se dovedesc concludente, primele doze ar putea fi comercializate încă de la începutul anului 2021.

Procesele vor avea loc în Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Mexic, Peru, Africa de Sud și Statele Unite. Vaccinul a fost dezvoltat de Janssen Pharmaceutical Companies, o filială a Johnson & Johnson.

Johnson & Johnson a devenit a patra companie care a început studii clinice la scară largă pentru un vaccin Covid-19 în Statele Unite, în spatele Moderna, Pfizer / BioNTech și AstraZeneca. În timp ce celelalte vaccinuri candidate necesită două doze, candidatul Johnson & Johnson va fi investigat ca vaccin cu doză unică:

„Suntem convinși că o singură doză ar putea fi foarte eficientă”, a declarat directorul științific al Johnson & Johnson, Dr. Paul Stoffels.

Vaccinul Johnson & Johnson, disponibil în câteva luni?

Rezultatele inițiale din studiile de fază 1/2 ale vaccinului obținute în Statele Unite și Belgia au sugerat că o singură doză de vaccin generează un răspuns imun suficient de sigur pentru a trece la studii la scară largă.

Dr. Stoffels a precizat că aceasts companie intenționează să publice informații despre diversitatea participanților, potrivit Sante Magazine. De asemenea, s-a angajat să testeze vaccinul la copii atunci când a fost declarat sigur în populația adultă. În plus, Johnson & Johnson intenționează, de asemenea, să desfășoare un studiu separat de fază 3, în colaborare cu guvernul britanic, pentru a examina eficacitatea a două doze, după cum a raportat CNN pe site-ul său.

Acest vaccin folosește tehnologia adenovirusului uman utilizat anterior într-un vaccin aprobat de Comisia Europeană pentru a combate Ebola sau Zika. Compania susține că acest dispozitiv este folosit acum pentru imunizarea a peste 100.000 de persoane împotriva diferitelor boli din întreaga lume. Dacă vaccinul se dovedește sigur și eficient, Johnson & Johnson se așteaptă ca primele doze să fie disponibile pentru utilizare de urgență de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente până la începutul anului 2021. Compania spune că este pe cale să producă un miliard de doze pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024