Prima pagină » Actualitate » John Joseph Mearsheimer, unul dintre cei mai mari politologi din lume: Avem doar două alternative la războiul din Ucraina. Pe care o alegeți?

John Joseph Mearsheimer, unul dintre cei mai mari politologi din lume: Avem doar două alternative la războiul din Ucraina. Pe care o alegeți?

03 iun. 2022, 08:23,
în Actualitate

John Joseph Mearsheimer, poate cel mai mare politolog american a ţinut un discurs în cadrul unui eveniment din SUA. Politologul consideră că sunt doar două alternative la războiul din Ucraina și că o preferă pe prima.

Recent, John Joseph Mearsheimer, a menţionat faptul că Ucraina ar trebui să se desprindă de SUA și că desprinderea ar fi dus la evitarea războiului.

John Joseph Mearsheimer, despre războiul din Ucraina

John Joseph Mearsheimer consideră faptul că nu este valabilă teoria precum că Rusia va intra în alte țări după ce va cuceri Ucraina. Politologul explică faptul că nicio documentație nu stă ca argumentație la această afirmați și că nu există vreo dovadă că Vladimir Putin ar fi un imperialist:

Vreau să fie foarte clar, nu sunt complet de acord cu Radic în privința faptului că Rusia este o mare putere imperială şi că Ucraina este prima oprire de pe linia de tren şi când vor termina să cucerească Ucraina, vor mai exista țări în care vor intra.Nu există nicio probă că să susțină această afirmaţie. Dacă analizezi discuția de pe 12 iulie 2021, este adevărat dacă te uiţi la discuțiile lui Vladimir Putin din 21, 24 februarie 2022. Este vorba despre efortul Vestului de a face Rusia, pardon, Ucraina, un bastion vestic la granița cu Vestul. Punctul cheie al strategiei noastre este expansiunea NATO. Dacă te uiţi la documentație, vei vedea o mulțime de probe care să susțină asta și nu vei găsi nicio dovadă că Vladimir Putin este un imperialist.

Sunt doar două alternative la războiul din Ucraina, precizează John Joseph Mearsheimer

În continuarea intervenției, John Joseph Mearsheimer, consideră că sunt două alternative la războiul din Ucraina. Acesta sublinează necesitatea de a lucra, pe căi diplomatice la neutralitatea Ucrainei și de a evita a doua alternativă care presupune distrugerea economiei Rusiei prin sancțiuni. Ultimă alternativă ar însemna o mare problemă pentru ucrainieni:

Ceea ce avem aici este o alegere dintre două alternative rele. O alternativă în care putem ajunge la o acomodare cu rușii prin diplomație lucrând la crearea unei Ucraine neutră, această alternativă o prefer eu și Steve. Cealaltă alternativă este politica administrației Biden de a dublă şi de a încerca să-i învingă pe ruși în Ucraina pentru a face dezastru economia Rusiei prin sancţiuni cuprinzătoare şi, așa cum am mai spus, de a-i scoate pe ruși din rândul marilor puteri. Acestea sunt cele două alternative din care trebuie să alegi. Argumentul nostru este că a doua alternativă este foarte periculoasă și va fi dezastruoasă pentru ucrainieni. Este mai logic să ajungi la o înţelegere.

Vă aducem aminte faptul că Rusia se confruntă cu cele mai duri sancțiuni din istorie. Cea mai recentă sancțiune vizează un embargo pe petrolul rusesc.

Umanitatea trebuie să gândească precum Kennedy nu ca Joe Biden

În încheierea discursului ținut la scară deschisă, politologul consideră că cel mai bun exemplu pe care trebuie să îl luăm în această criză este cel în care Kennedy a rezolvat criza rachetelor cubaneze. Umanitatea ar trebui să gândească ca și Kennedy, nicidecum că Joe Biden. Kennedy a depus eforturi diplomatice enorme pentru a evita un război nuclear:

Şi la ce vrei cu adevărat să te gândești este singura criză care arată foarte asemănător de mult cu situația în care ne aflăm astăzi și aceasta este criza rachetelor cubaneze. Acum știm când SUA s-au implicat în criza rachetelor din Cuba, ceea ce președintele Kennedy a făcut este că a depus eforturi diplomatice pentru a închide criza. A ajuns la o înţelegere cu Hrușciov, a încheiat un acord cu Hrușciov despre care a crezut că este atât de inacceptabil pentru poporul american încât i-a spus lui Hrușciov că va trebui să mintă despre rachetele Jupiter din Turcia pe care urma să le scoată. Kennedy a înţeles că la acea vreme se vorbea despre războiul nuclear și Kennedy a înţeles că trebuie să facă orice îi stă în putință pentru a evita asta. Ceea ce încerc să vă transmit vouă, tuturor, este că vrei să te gândești ca Kennedy în această criză, nu ca Joe Biden. conchide politologul american.

John F. Kennedy a depus eforturi diplomatice enorme pentru a evita un război nuclear care ar fi însemnat sfârșitul umanității

Așadar, John Joseph Mearsheimer consideră că sunt două alternative la război, iar cea mai bună este prima. Vom vedea dacă administrația Biden va face așa cum trebuie pentru a evita evenimente grave pentru umanitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`