Prima pagină » Actualitate » Joe Biden vrea al doilea mandat la preşedinţia SUA, la 82 de ani

Joe Biden vrea al doilea mandat la preşedinţia SUA, la 82 de ani

14 iun. 2022, 09:59,
BZI.ro, în Actualitate

Karine Jean-Pierre, purtătorul de cuvânt oficial al Casei Albe, a confirmat luni intențiile președintelui democrat Joe Biden, care intenționează să candideze pentru un nou mandat la preşedinţia SUA. Asta în podifa faptului că la acea dată va avea 82 de ani.

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din SUA după o cursă în care a candidat împotriva lui Donald Trump. La acea dată au fost lansate mai multe acuzații de fraudă electorală.

Joe Biden, incă un mandat la președinția SUA la 82 de ani?

Joe Biden va ținti pentru incă un mandat la președinția SUA la vârstă de 82 de ani, explică purtătorul de cuvânr al Casei Albe. În ultimele săptămâni, în Statele Unite au circulat zvonuri despre intențiile lui . În ultimele zile, mai mulți aleși și personalități ale Partidului Democrat și-au exprimat rezerve cu privire la o nouă candidatură a președintelui în funcție, care își va sărbători 80 de ani în noiembrie anul viitor.  Luni, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a fost cea care a ridicat îndoiala

„Pentru a fi clar, așa cum a spus președintele în mai multe rânduri, intenționează să se prezinte în 2024”, a scris ea pe Twitter, repetând remarcile ei către presă seara.

Această ieșire vine după publicarea mai multor articole peste Atlantic cu privire la preocupările din cadrul Partidului Democrat cu privire la o candidatură lui Biden. Asigurând că „președinția este o meserie foarte grea, iar realitatea dură este că președintele ar fi mai aproape de cei 90 de ani decât cei 80 de ani de la sfârșitul unui al doilea mandat”, a subliniat pentru New York Times David Axelrod, unul dintre cei de campanie. strategi pentru Barack Obama în 2008 și 2012.

Mai ales că poporul american nu laudă începutul președinției lui Joe Biden . Sondajele de opinie îi sunt foarte rar favorabile iar alegerile intermediare programate în toamnă ar putea fi foarte complicate.

Donald Trump și-a anunțat deja candidatura pentru Casa Albă

Incă din momentul în care au fost anunțate rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, Donald Trump și-a anunțat intenţia de a candidat în 2024 pentru un mandat la Casa Albă. Donald Trump va avea 79 de ani în momentul în care va intra în cursă. Dacă deciziile se păstrează, în 2024 vom avea repetarea scenariului din 2020.

În altă ordine de idei, vă aducem aminte faptul că a fost un sandal mediatic colosal în 2020 în momentul în care Trump a pierdut alegerile, acuzând numeroase fraude. Din aceste considerente, în SUA au izbucnit proteste masive de stradă, iar Capitoliul a fost luat cu asalt de susţinătorii lui Trump.

Clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt de susținătorii lui Donald Trump

După acest incident Trump a avut parte de numeroase sancţiuni în special în zona media. Așadar, contul de Twitter al fostului președinte, dar și contul de Facebook au fost blocate/închise, iar massmedia din SUA practic l-au interzis pe acesta. Din aceste considerente au fost lansate mai multe anchete printre care şi una ce vizează încercarea unei lovituri de stat. Ultima acuzație a stârnit reacții dure din partea lui Trump care a spus că totul este o parodie. Din aceste considerente, vom vedea dacă Joe Biden va candida pentru un nou mandat la președinția SUA și dacă se va repeta scenariul din 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *