Prima pagină » International » Joe Biden spune că este pregătit să-i vorbească lui Putin dacă vrea să pună capăt războiului
Joe Biden spune că este pregătit să-i vorbească lui Putin dacă vrea să pună capăt războiului

Joe Biden spune că este pregătit să-i vorbească lui Putin dacă vrea să pună capăt războiului

01 dec. 2022, 22:02,
în International

Președintele american Joe Biden a descris războiul președintelui rus Vladimir Putin din Ucraina ca fiind „bolnav” și a spus că există o singură modalitate rațională de a pune capăt războiului din Ucraina – ca Putin să „retragă” din țară.

„Dar se pare că nu va face asta. Plătește un preț foarte mare pentru că nu a reușit să o facă, dar provoacă un măcel incredibil, incredibil asupra populației civile din Ucraina. Bombardează creșe, spitale, case de copii. E rău ce face el ”, a spus Biden în timpul unei conferințe de presă alături de președintele francez Emmanuel Macron la Casa Albă.

Biden spune că este pregătit să-i vorbească lui Putin

Biden a adăugat că nu are planuri imediate să-l contacteze pe Putin, dar este „pregătit să vorbească” cu liderul rus „dacă, de fapt, există un interes ca el să caute o modalitate de a pune capăt războiului”.

El a continuat: „Dacă este cazul, în consultare cu prietenii mei francezi și din NATO, voi fi bucuros să stau cu Putin să văd ce vrea, ce are în minte. Nu a făcut asta încă. Între timp, cred că este absolut critic ceea ce a spus Emmanuel. Trebuie să sprijinim poporul ucrainean”.

Preşedintele SUA, Joe Biden, l-a primit joi pe preşedintele francez Emmanuel Macron la Casa Albă

Preşedintele SUA, Joe Biden, l-a primit joi pe preşedintele francez Emmanuel Macron la Casa Albă, dând startul unei vizite oficiale de stat menite să consolideze relaţia dintre SUA şi Franţa, în condiţiile în care Macron a apărut ca un aliat critic pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, comentează CNN.

„Inimile noastre se încălzesc întâmpinând prieteni atât de apropiaţi la Casa Albă”, a declarat Biden în cadrul unei ceremonii oficiale de primire care, în ciuda dimineţii reci de decembrie, a avut loc pe peluza de sud a Casei Albe.

„Este o onoare autentică să vă primesc în prima vizită de stat pe care o efectuaţi în timpul administraţiei mele şi să sărbătorim forţa şi vitalitatea relaţiilor actuale dintre Franţa şi Statele Unite ale Americii”, a continuat preşedintele american.

„În timp ce războiul revine pe teritoriul european, în urma agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi având în vedere multiplele crize cu care se confruntă naţiunile şi societăţile noastre, trebuie să devenim din nou fraţi de arme”, a răspuns Macron, în franceză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
18 septembrie 2024
18 septembrie 2024