Prima pagină » International » Joe Biden s-ar putea retrage din cursa pentru președinția SUA chiar în acest weekend
Joe Biden s-ar putea retrage din cursa pentru președinția SUA chiar în acest weekend

Joe Biden s-ar putea retrage din cursa pentru președinția SUA chiar în acest weekend

18 iul. 2024, 20:41, 1 ,
în International

Mai mulți democrați americani influenți ar fi relatat că presiunea crescândă a liderilor Congresului și a prietenilor apropiați ai partidului îl va determina pe președintele Joe Biden să decidă să se retragă din cursa prezidențială, chiar în acest weekend, scriu Jim VandeHei și Mike Allen într-un articol Behind the Curtain.

Publicația axios.com arată de ce este importantă această informație: Președintele Biden în vârstă de 81 de ani, care s-a autoizolat acum cu COVID, nu se mai prea bucură oricum de sprijin public. Presiunea crescândă, datele slabe din sondaje și gafele insuportabile fac imposibilă continuarea campaniei sale, spun democrații.

Prietenii săi și principalii donatori cred că Joe Biden nu poate câștiga

Principalii lideri ai partidului său, prietenii săi și principalii donatori cred că Joe Biden nu poate câștiga, nu poate schimba percepția publică cu privire la vârsta și acuitatea sa și că nu va putea obține majorități în Congres.

Președintelui i se spune că, dacă rămâne în cursa pentru prezidențiale, fostul președinte Donald Trump ar putea câștiga detașat și ar putea șterge moștenirea lui Biden și speranțele democraților în noiembrie.

Situația actuală: Presiunea de a se da la o parte în calitate de candidat a crescut la niveluri intolerabile, în special în ultimele zile.

Democrații se așteaptă ca sondajele de după Convenția Națională Republicană să arate o posibilă victorie care ar putea duce la căderea democraților și în Congres.

„Poate alege,să fie unul dintre eroii istoriei sau să fie sigur de faptul că nu va exista niciodată o bibliotecă prezidențială Biden”, a spus unul dintre prietenii apropiați ai președintelui, conform axios.com.

Sondajul AP de ieri, care arată că aproape două treimi dintre democrați doresc ca Biden să se retragă din cursa prezidențială, a ricoșat prin Casa Albă și Congres.

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer (D-N.Y.), i-a spus lui Biden în Rehoboth Beach, Del, sâmbătă – în ziua tentativei de asasinat asupra lui Trump – că ar fi mai bine dacă ar renunța la campania pentru prezidențiale, a raportat pentru prima dată ABC News. Democrații din Capitoliu îl vor afară și se tem că vor pierde locuri în Congres.

Fostul președinte al Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi (D-Calif.), unul dintre artizanii campaniei de retragere a lui Biden, i-a spus acestuia că ar putea distruge șansele democraților de a prelua Camera Reprezentanților.

„Ni s-a spus că este, de asemenea, îngrijorată că donațiile se vor epuiza”.

Liderul minorității din Camera Reprezentanților, Hakeem Jeffries (D-N.Y.), i-a transmis lui Biden un mesaj similar, deși mai subtil.

Fostul președinte Obama pare de aceeași părere

Fostul președinte Obama pare de aceeași părere, tocmai pentru că nu spune altceva, atitudine care poate fi observată și la Bill și Hillary Clinton.

Trebuie subliniat că Joe Biden nu poate fi forțat să plece. El are delegații. Nimeni nu-i poate smulge candidatura fizic. El trebuie să se retragă în condițiile sale.

Scenariul cel mai probabil este ca Biden să se retragă și să o susțină pe Kamala Harris – dar să lase delegații să decidă dacă partidul nu este de acord. Acest lucru ar avea scopul de a dezamorsa orice critică potrivit căreia Partidul Democrat ar fi nedemocratic.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *