Prima pagină » Actualitate » Joe Biden răspunde după amenințarea lui Vladimir Putin: „Nu poți ocupa cu forța teritoriul unei națiuni” – LIVE VIDEO
Joe Biden răspunde după amenințarea lui Vladimir Putin: „Nu poți ocupa cu forța teritoriul unei națiuni” - LIVE VIDEO

Joe Biden răspunde după amenințarea lui Vladimir Putin: „Nu poți ocupa cu forța teritoriul unei națiuni” – LIVE VIDEO

21 sept. 2022, 18:13,
B, , h, , în Actualitate

Președintele american Joe Biden a urcat pe scena ONU la New York și răspunde după discursul lui Vladimir Putin în această dimineață.

„Chiar astăzi, președintele Putin a făcut amenințări nucleare deschise împotriva Europei”, a spus el.

Joe Biden a transmis că Putin „a încălcat fără rușine” Carta ONU cu invazia Ucrainei.

„Acest război este despre stingerea dreptului Ucrainei de a exista ca stat. Nu poți ocupa cu forța teritoriul unei națiuni. Statele Unite sunt hotărâte să apere și să consolideze democrația – acasă și în întreaga lume. Pentru că eu cred că democrația rămâne cel mai mare instrument al umanității pentru a aborda provocările timpului nostru. Statele Unite au organizat niveluri masive de asistență în materie de securitate, ajutor umanitar și sprijin economic direct pentru Ucraina. Peste 25 de miliarde de dolari până în prezent. Aliații și partenerii noștri din întreaga lume au intensificat și ei”, adaugă Biden.

SUA vor ca acest război să se încheie în condiții echitabile

Joe Biden a mai trasnmis că SUA vor ca acest război să se încheie în condiții echitabile.

„Statele Unite vor ca acest război să se încheie în condiții echitabile, în condiții la care ne-am înscris cu toții: că nu poți ocupa teritoriul unei națiuni cu forța. Dar singura țară care stă în calea acestui lucru este Rusia”, spune Biden.

Joe Biden spune că sprijină extinderea numărului de membri permanenți și nepermanenți în Consiliul de Securitate al ONU.

El adaugă că membrii ar trebui să se abțină de la a-și folosi dreptul de veto „cu excepția situațiilor rare și extraordinare”.

Oficialii americani fac presiuni pentru reforma UNSC, unul dintre lucrurile pe care doresc să le vadă este membrii consiliului forțați să-și explice vetourile.

„Statele Unite deschid o eră a diplomației necruțătoare pentru a aborda provocările care contează cel mai mult pentru viața oamenilor. Abordarea crizei climatice… Consolidarea securității sănătății globale. Hrănind lumea. Fie ca acesta să fie momentul în care găsim în noi înșine voința de a întoarce valul asupra devastării climatice, de a debloca o economie rezistentă, durabilă cu energie curată și de a ne conserva planeta”, spune el.

Liderul rus a amenințat cu un conflict nuclear

Liderul rus a amenințat cu un conflict nuclear cu Occidentul și a anunțat că 300.000 de soldați de rezervă vor fi recrutați în armată.

Putin a spus că „nu blufează” cu privire la armele nucleare și a avertizat că Rusia va folosi toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a proteja teritoriul pe care intenționează să îl anexeze în Ucraina prin referendumuri false.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *