Prima pagină » International » Joe Biden, presat tot mai mult să se retragă din cursa electorală. Ce mesaj i-a transmis Nancy Pelosi
Joe Biden, presat tot mai mult să se retragă din cursa electorală. Ce mesaj i-a transmis Nancy Pelosi

Joe Biden, presat tot mai mult să se retragă din cursa electorală. Ce mesaj i-a transmis Nancy Pelosi

18 iul. 2024, 12:20, 1 ,
BZI.ro, în International

Mai multe personalități din Partidul Democrat, inclusiv liderul democraților din Senat, Chuck Schumer, și fosta președintă a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, au intensificat presiunile asupra președintelui Joe Biden pentru a se retrage din campania electorală. Aceștia sunt preocupați că Biden nu va putea să-l învingă pe rivalul său republican, Donald Trump, conform presei americane, citate de agenția Agerpres.

Schumer i-a sugerat lui Biden, într-o întâlnire desfășurată sâmbătă, că ar fi în interesul țării și al Partidului Democrat să renunțe la campania electorală, a relatat ABC News.

Liderul minorității democrate din Camera Reprezentanților, Hakeem Jeffries, și-a exprimat o opinie similară într-o discuție directă cu Biden, potrivit unei surse citate de ABC News.

Pelosi i-a cerut lui Biden să se retragă?

CNN a transmis miercuri, 17 iulie, că și Pelosi i-a comunicat lui Biden că sondajele de opinie arată că nu-l poate învinge pe Trump și că președintele ar putea compromite șansele democraților de a recâștiga controlul asupra Camerei Reprezentanților. Nancy Pelosi a avut recent o conversație telefonică cu Joe Biden, conform CNN, care citează patru surse. Totuși, nicio sursă nu a afirmat că Pelosi i-a cerut explicit lui Biden să se retragă.

O sursă a declarat pentru CNN că Biden a răspuns spunându-i lui Pelosi că a văzut sondaje care indică faptul că poate câștiga.

Un purtător de cuvânt al lui Pelosi a afirmat pentru CNN că aceasta nu a discutat cu Biden de vineri încoace.

Miercuri, reprezentantul democrat Adam Schiff a devenit al 20-lea congresman democrat care i-a cerut public lui Biden să se retragă din cursă.

Biroul lui Schumer a reacționat la informațiile despre întâlnirea sa cu Biden printr-un comunicat care califică aceste informații drept „simple speculații” și precizează că Schumer „i-a transmis opiniile grupului său direct președintelui Biden, sâmbătă”.

Joe Biden a respins în repetate rânduri apelurile democraților de a se retrage din cursa electorală, în ciuda prestației sale ezitante în dezbaterea de la sfârșitul lunii trecute cu candidatul republican, Donald Trump.

Comentarii
  • I-a spus asa: „daca tu nu castigi, s-au dus dreaku combinatiile mele financiare. alzheimer, alzheimer, da’ branza-i pe bani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
18 iulie 2024
18 iulie 2024