Prima pagină » International » Joe Biden plănuiește limitarea vânzărilor armelor de foc: „Vom face mai sigure şcolile şi comunităţile”

Joe Biden plănuiește limitarea vânzărilor armelor de foc: „Vom face mai sigure şcolile şi comunităţile”

14 feb. 2021, 20:20,
Bianca Rebegea în International

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a transmis că plănuiește să aplice măsuri pentru limitarea vânzărilor armelor de foc. Acesta a subliniat că a luat această decizie pentru a evita atacurile armate, în urma cărora pot rezulta numeroae victime.

„Această Administraţie nu va aştepta producerea unui nou atac armat soldat cu victime multiple pentru a lansa un apel. Vom lua măsuri pentru oprirea epidemiei violenţelor armate şi pentru a face mai sigure şcolile şi comunităţile”, a declarat duminică Joe Biden, cu ocazia împlinirii a trei ani de la atacul armat comis la Liceul „Marjory Stoneman Douglas”, situat în Parkland, Florida, un incident soldat cu 17 morţi, potrivit Mediafax.

Joe Biden: „Este momentul să acţionăm acum”

Joe Biden solicită Congresului să aplice reforme logice în ceea ce privește armele de foc. În acest fel, președintele Statelor Unite spune că le datorează o schimbare celor care au decedat și celor care au rămas îndurerați, din cauza ușurinței cu care armele de foc se achiziționează.

„Cer astăzi Congresului să aplice reforme logice privind armele de foc, inclusiv prin solicitarea efectuării de verificări aprofundate privind vânzarea tuturor armelor de foc, prin interzicerea armelor de asalt şi a încărcătoarelor de mare capacitate, prin eliminarea imunităţii producătorilor de arme care aduc cu bună ştiinţă arme de război pe străzile noastre. Le datorăm o schimbare celor pe care i-am pierdut şi celor rămaşi îndureraţi. Este momentul să acţionăm acum”, a subliniat Biden, conform unui comunicat postat pe site-ul Casei Albe.

Planul anti-COVID-19 al lui Joe Biden se bazează pe știință, nu pe politică

Când și-a prezentat strategia naționala anti-COVID, Joe Biden a declarat că aceasta nu se bazează pe politică, ci pe știință. Mai mult, el a adus o serie de critici la adresa fostei administrații pentru modul în care a gestionat criza sanitară. Noul președinte american a venit și cu o provocare pentru populația Americii: să poarte mască în următoarele 100 de zile, pentru că 50.000 de vieți ar putea fi salvate de acum până în aprilie prin purtarea măștii.

„Lucrurile vor continua să se înrăutățească înainte să se îndrepte. Memorialul pe care l-am organizat acum două seri nu va fi ultimul, din păcate. Bilanțul deceselor va ajunge la 500.000 luna viitoare, iar cazurile vor continua să crească. Nu am ajuns în această situație peste noapte, este nevoie de luni de zile pentru a îndrepta lucrurile. Vreau să fiu clar, vom reuși, vom învinge pandemia și națiunii care așteaptă acțiuni vreau să-i transmit clar că ajutorul este pe drum”, a spus Joe Biden.

„Planul nostru începe cu o campanie agresivă, sigură și eficientă de vaccinare pentru a ne atinge scopul de a administra 100 de milioane de doze în primele 100 de zile de mandat.Vom face tot ce vom putea pentru a vaccina gratis cât mai mulți oameni și pentru a înființa mai multe centre de vaccinare, pentru a mobiliza mai multe echipe medicale care să vaccineze, vom mări stocurile de vaccinuri și le vom livra cât mai rapid”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`