Prima pagină » Actualitate » Joe Biden este atacat dur de republicani după discursul său
Joe Biden este atacat dur de republicani după discursul său

Joe Biden este atacat dur de republicani după discursul său

02 mart. 2022, 12:46,
în Actualitate

Joe Biden a ţinut un discurs în fața Congresului american, iar unele reacții nu au fost printre cele pozitive. De exemplu republicanii îl atacă dur pe Joe Biden în special pentru modul în care a acționat în politica externă a SUA. În timpul discursului Joe Biden a avut mai multe critici la adresa Rusiei și a lui Vladimir Putin în contextul războiului din Ucraina. O altă problemă dezbătută de republicani este cea în care inflația ajunge la cote alarmante în SUA, iar violențele stradale amintesc de anii 1970-80.

În urmă cu câteva zile și fostul președinte Donald Trump a vorbit despre faptul că Joe Biden a acționat greșit în mai multe probleme externe. Fostul președinte a vorbit despre faptul că Vladimir Putin nu ar fi îndrăznit să atace Ucraina dacă era el în funcție.

Joe Biden atacat dur de republicani

În contextul discursului pe care l-a avut Joe Biden în Congresul SUA, republicanii l-au atacat dur. Aceștia susţin faptul că țara a fost dusă în anii 70 de proastă gestionare pe care Joe Biden a avut-o. De exemplu republicana Kim Reynold care este guvernator al statului Iowa a vorbit despre faptul că Joe Biden a adus țara în anii 1980 în momentul în care inflația afecta familile iar valul de crime violente strivea orașele SUA. Un alt subiect abordat de guvernator este şi politica externă spunând că în anii 70 ”armata sovietică încerca să redeseneze harta lumii”.

Guvernatorul a mai precizat faptul că retragerea dezastuoasă din Afganistan a costat numeroase vieți americane și că gestul a dus la o trădare a aliaților și la o încurajare a inamicilor. În opinia sa, abordarea preşedintelui faţă de politica internaţională a fost „prea puţin şi prea târziu” şi a susţinut că SUA nu pot da dovadă de putere în străinătate dacă sunt slabe acasă. Lipsa reacților a dus la invazia militară din Ucraina.

Este bine de menționat faptul că asemenea critici sunt destul de comune în SUA mai ales că Joe Biden face parte din tabăra democraților. Marea majoritate a republicanilor susținându-l pe fostul președinte Donald Trum care a avut un adevărat conflict la alegerile din SUA cu Joe Biden.

Joe Biden, discurs dur la adresa lui Vladimir Putin

În discursul din fața Congresului SUA, Joe Biden a avut o poziţie dură la adresa președintelui Vladimir Putin. Președintele american a vorbit despre sancțiunile extreme pe care le-a luat SUA dar pe care le-au luat și alte țări occidentale. Vladimir Putin este un tip care trebuie să fie pedepsit:

De-a lungul istoriei, noi am învăţat această lecţie: atunci când dictatorii nu plătesc un preţ pentru agresiunile comise, generează şi mai mult haos, îşi continuă acţiunile, iar costurile şi ameninţările pentru Statele Unite şi pentru întreaga lume cresc. Tocmai de aceea a fost creată Alianţa Nord-Atlantică, pentru a asigura pacea şi stabilitatea în Europa după Al Doilea Război Mondial. a precizat Biden.

De altfel, președintele american a anunțat faptul că spaţiul aerian al SUA, interzis Rusiei ca completare a măsurilor luate de țările din Uniunea Europeană care au interzis și ele la rându-le accesul avioanelor în spaţiul aerian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`