Prima pagină » Actualitate » Joe Biden crede că Vladimir Putin va ataca Ucraina
Joe Biden crede că Vladimir Putin va ataca Ucraina

Joe Biden crede că Vladimir Putin va ataca Ucraina

20 ian. 2022, 08:35,
BZI.ro, în Actualitate

Joe Biden, președintele SUA, a făcut unele declarații extrem de interesante. Președintele american este de părere că Vladimir Putin va ataca Ucraina dar că nu isi dorește un război total. Întrebat la o conferință de presă despre amenințarea unei invazii ruse, el a spus: „Bănuiesc că va muta, trebuie să facă ceva”.

Joe Biden a avertizat că liderul rus va plăti un „preț serios și scump” pentru „testarea” Occidentului. Moscova neagă planul de a ataca sau de a invada, dar și-a consolidat forțele. Se estimează că are aproximativ 100.000 de militari aproape de granițele Ucrainei.

Vladimir Putin va ataca Ucraina, este de părere Joe Biden

Joe Biden a răspuns mai multor intrebări in cadrul unei conferinte de presă. Liderul american este de părere că Vladimir Putin va ataca Ucraina dar că Moscova nu isi va dori un război total.

Declarația făcută de Biden a stârnit mari reacții în SUA, iar oficialii Casei Albe au emis ulterior o declarație prin care clarifică poziția SUA, după ce unii reporteri de la conferința de presă l-au întrebat pe Biden dacă SUA ar permite o mică incursiune în Ucraina în urma comentariilor sale.

Într-o declarație emisă miercuri seara, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat:

„Dacă forțele militare ruse trec peste granița cu Ucraina, aceasta este o invazie reînnoită și va fi întâmpinată cu un răspuns rapid, sever și unit din partea Statelor Unite. Statele și Aliații noștri”.

Rusia a făcut o serie de cereri guvernelor occidentale, inclusiv ca Ucraina să nu adere niciodată la NATO și ca activitățile militare ale alianței defensive să fie limitate în statele membre, inclusiv în Polonia.  Discuțiile dintre Occident și Rusia de săptămâna trecută nu au reușit să ajungă la un progres, unele dintre cererile Moscovei fiind respinse., arată BBC.

Trenurile militare ale Rusiei s-au pus in mișcare

Specialiştii din domeniu militar sunt surprinşi de aplitudinea cu care Rusia îşi mută soldații, cu ajutorul trenurilor militare, spre granița cu Ucraina. Legendara rută feroviară siberiană, cu o lungime de 7.000 de kilometri, este una extrem de importană din punct de vedere militar pentru Rusia. Săptămâna aceasta, într-un tur de forță logistic, Putin își mută armata către granița cu Ucraina. Trenurile din Siberia ajung în 2-3 zile la destinație:

„Calea ferată transsiberiană este un canal important pentru mișcările militare din Rusia. Unui tren militar îi ia șase până la șapte zile pentru a ajunge din Orientul Îndepărtat al Pacificului până în vestul Rusiei. Trenurile din Siberia ajung în doar două-trei zile”, a declarat expertul irlandez în apărare Andy Scollick pentru BILD.

De altfel, Rusia a început să își evacueze personalul diplomatic de la Kiev. Cu o săptămână înainte de începerea întâlnirilor diplomatice intensive cu privire la acumularea de trupe ruse la granița cu Ucraina, oficialii americani și ucraineni au urmărit de departe cum Rusia începea să-și golească ambasada din Kiev, capitala Ucrainei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *