Prima pagină » International » Joe Biden, candidat oficial al democratiților: „Putem și vom depăși acest sezon al întunericului”
Joe Biden, candidat oficial al democratiților: „Putem și vom depăși acest sezon al întunericului”

Joe Biden, candidat oficial al democratiților: „Putem și vom depăși acest sezon al întunericului”

21 aug. 2020, 10:47,
Cristian ZAVASTIN în International

Joe Biden este candidatul oficial al democratiților, după convenția virtuală de la Delaware.

La cinci decenii de la intrarea în politica națională, Joe Biden a acceptat candidatura pentru președinție în ultima seară a convenției naționale democratice.

„Actualul președinte a dus America în întuneric de prea mult timp. Prea multă mânie, prea multă teamă, prea multă împărțire. Putem și vom depăși acest anotimp al întunericului”, a spus Joe Biden.

Bazându-se pe credința sa în potențialul american și în propria sa experiență, Biden a spus că țara este pregătită să facă față provocărilor sale și să facă lucruri mărețe.

„În timp ce voi fi candidat democrat, voi fi președinte american. Voi atrage cei mai buni dintre noi. Voi fi un aliat al luminii, nu al întunericului”, a precizat Joe Biden, care a vorbit în direct dintr-o cameră din apropierea casei sale din Wilmington, Delaware. Suporterii din mașini au umplut o parcare pentru a urmări pe ecrane mari convenția democrată.

Joe Biden, candidat oficial al democratiților

Joe Biden a declarat că țara se confruntă cu patru crize simultan: pandemia coronavirusului, recesiunea care a rezultat, probleme rasiale și schimbările climatice.

„Actualul președinte a eșuat în datoria sa cea mai de bază față de națiune – nu a reușit să ne protejeze”, a spus Biden.

Dacă Trump va fi reales, a avertizat Biden, mai multe persoane vor muri din cauza COVID-19, mai multe afaceri se vor închide și mai mulți oameni muncitori vor lupta, chiar dacă cei mai bogați 1% vor primi o altă scutire de impozite.

„Se va trezi în fiecare zi crezând că meseria este despre el, nu despre oameni”, a spus Joe Biden.

Dar Biden a spus că asta nu înseamnă că speranța este pierdută, chiar dacă atât de mulți și-au pierdut persoanele dragi și mijloacele de trai la virus.

„Știu cum se simte când pierzi pe cineva pe care îl iubești. Știu acea gaură neagră adâncă care se deschide în pieptul tău, că simți că întreaga ta ființă este aspirată în ea. Știu cât de grea și de nedreaptă poate fi viața uneori. Dar am învățat două lucruri. În primul rând, este posibil ca cei dragi să fi părăsit acest Pământ, dar niciodată nu îți părăsesc inima. Ei vor fi întotdeauna alături de tine. Și în al doilea rând, am găsit cea mai bună cale prin durere și pierdere și durerea este să găsesc scop. Și avem un scop mare ca națiune: să deschidem ușile oportunității tuturor americanilor. Să ne salvăm democrația. A fi încă o dată lumii”, a precizat Joe Biden.

Prezentări emoționante cu familia lui Joe Biden

Convenția democrată a conținut și apariții video din familia lui Biden, inclusiv fiul său Hunter, care s-a luptat cu dependența și este rar văzut în public. A fost un omagiu emoționant pentru celălalt fiu al său, Beau, care a murit în urma unei tumori cerebrale în 2015.

De asemenea, democrații au adus un omagiu lui John Lewis, liderul drepturilor civile și membru al Congresului care a murit luna trecută, primarul din Atlanta, Keisha Lance Bottoms, cerând americanilor să se ridice la exemplul său.
„Congresmanul Lewis nu va fi uitat. Nu putem aștepta încă o dată, un alt loc, alți eroi. Trebuie să fim eroii generației noastre”, a menționat Joe Biden, care parafrazându-l pe Lewis, a declarat că America este gata să „lupte împotriva urii” și să pună capăt rasismului sistemic.

„Istoria Americii ne spune că în momentele noastre cele mai întunecate am făcut cele mai mari progrese, am găsit lumina. Și în acest moment întunecat, cred că suntem pregătiți să facem din nou progrese mari, că putem găsește încă o dată lumina ”, a adăugat Joe Biden.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *