Prima pagină » International » Joe Biden ar putea să fie pus sub acuzare. Ce infracțiuni ar fi comis președintele SUA
Joe Biden ar putea să fie pus sub acuzare. Ce infracțiuni ar fi comis președintele SUA

Joe Biden ar putea să fie pus sub acuzare. Ce infracțiuni ar fi comis președintele SUA

19 aug. 2024, 21:20,
în International

Republicanii din Camera Reprezentanților din SUA au prezentat luni un raport care susține că președintele democrat Joe Biden ar fi comis infracțiuni ce ar putea duce la punerea sa sub acuzare. Totuși, nu este clar dacă vor solicita un vot pentru a iniția procedura de impeachment, după o investigație pe care Casa Albă a respins-o, considerând-o motivată politic, relatează Reuters, citat de News.ro.

Raportul, care are 291 de pagini și a fost realizat de trei comisii ale Camerei Reprezentanților, afirmă că Joe Biden ar fi fost implicat într-o schemă de trafic de influență pentru a-și îmbogăți familia prin afaceri externe, începând din 2014, pe vremea când era vicepreședinte.

„Comisiile prezintă aceste informații Camerei Reprezentanților pentru evaluare și pentru a decide pașii următori”, se menționează în document.

Nu se știe dacă președintele republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, va organiza un vot pentru destituirea lui Biden în perioada dinaintea alegerilor din 5 noiembrie, când Donald Trump, republican, concurează strâns cu vicepreședintele Kamala Harris pentru Casa Albă. Johnson a lăudat activitatea comisiilor și a încurajat publicul să citească raportul.

Posibile Consecințe

Chiar dacă Camera Reprezentanților, dominată de republicani, ar vota pentru demiterea lui Biden, este puțin probabil ca acesta să fie înlăturat din funcție, având în vedere că Senatul, unde democrații dețin o majoritate strânsă de 51 la 49 de voturi, ar trebui să-l condamne cu o majoritate de două treimi. Biden, care a anunțat luna trecută că nu va mai candida pentru realegere, va rămâne în funcție până când succesorul său va fi inaugurat pe 20 ianuarie 2025.

Democrații au criticat această inițiativă ca fiind o răzbunare pentru Trump, care a fost pus sub acuzare de două ori de o Cameră controlată de democrați, dar a fost achitat de Senat. Prima acuzare a fost legată de presiunile exercitate de Trump asupra președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a-l denigra pe Biden în schimbul ajutorului american. În prezent, anchetatorii Camerei Reprezentanților afirmă că Biden ar fi folosit influența sa pentru a favoriza afacerile fiului său, Hunter Biden, cu parteneri din Ucraina, China, Rusia și alte țări.

Hunter Biden a fost condamnat pentru că a mințit în legătură cu consumul său de droguri pentru a-și cumpăra ilegal o armă și urmează să fie judecat pentru evaziune fiscală, inclusiv pentru o acuzație că ar fi acceptat plăți de la un om de afaceri român, Gabriel Popoviciu, care a încercat să influențeze agențiile guvernamentale americane într-o anchetă penală ce îl viza în România.

Ancheta de impeachment a lui Biden, oficializată în decembrie anul trecut și desfășurată de Comisia de Supraveghere, Comisia Juridică și Comisia de Procedură ale Camerei Reprezentanților, a fost criticată de membri din ambele partide pentru lipsa unor dovezi concrete care să demonstreze implicarea președintelui în activități ilegale.

Comentarii
  • Clona Bideu a fost lichefiat acum doua luni, iar actorul mascat pe care l-ati vazut in ,,confruntarea” cu clona Tramp a fost impuscat de Mafia Khazara.

    Acum vor sa spuna ca isi va da demisia si ca mascatul care o joaca pe Haris, si ea ( el, Kabulul Haris ) moarta dr mult, o sa devina presedinte inlocuitor pana la alegerile care nu vor avea loc, oricat se screm satanistii.

    Fiti atenti la perioada imediat urmatoare: SUA Company va intra in faliment si multi satanisti vor fi arestati si deferiti Curtii Martiale Internationale. Roata patrata se intoarce !

  • bravo Mihai cu felicitari! bravo Mihai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`