Prima pagină » International » Joe Biden a promulgat o lege care facilitează transferul de echipamente militare în Ucraina
Joe Biden a promulgat o lege care facilitează transferul de echipamente militare în Ucraina

Joe Biden a promulgat o lege care facilitează transferul de echipamente militare în Ucraina

10 mai 2022, 14:38,
BZI.ro, în International

În contextul invaziei militare ruse, Joe Biden a luat o decizie importantă. Președintele SUA a promulgat luni seară, 9 mai, o lege care va facilita transferul de către armata americană a echipamentelor militare în Ucraina, informează publicația The Hill.

Joe Biden a promulgat o lege care vine în ajutorul Ucrainei

Cu ocazia promulgării Legii privind împrumutul sau transferul de echipamente militare pentru apărarea democrației în Ucraina, Joe Biden a declarat că America nu va înceta să ajute țara invadată de Rusia.

„Susținem poporul ucrainean în lupta pentru apărarea țării și a democrației în contextul războiului brutal al președintelui rus Vladimir Putin. În fiecare zi, ucrainenii plătesc cu prețul vieții. Costurile luptei lor nu sunt ieftine, dar a ceda în fața agresiunii este chiar mai costisitor. De aceea, le suntem alături în această situație”, a precizat președintele SUA.

De elaborarea proiectului de lege s-au ocupat senatorul republican John Cornyn și senatorul democrat Ben Cardin. Așadar, actul legislativ prevede împrumutul sau transferul spre utilizare a echipamentelor militare în Ucraina și în țări aliate din estul Europei. Mai exact, este vorba despre reactivarea unei politici aplicate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Proiectul a fost aprobat de cele două camere ale Congresului SUA în luna aprilie.

Plan de asistență militară pentru Ucraina

Vineri, 6 mai, președintele SUA a aprobat un nou plan de asistență militară destinată Ucrainei, în valoare de 150 de milioane de dolari. Preşedintele american Joe Biden a semnat acest pachet de asistenţă militară care furnizează muniţii suplimentare pentru artilerie, radare şi alte echipamente, fiind cel mai recent ajutor acordat Kievului pentru a respinge invazia Rusiei.

„Astăzi, Statele Unite continuă sprijinul nostru puternic pentru curajosul popor al Ucrainei în timp ce acesta îşi apără ţara împotriva agresiunii în curs a Rusiei”, a spus preşedintele Joe Biden.

Statele Unite au acordat Ucrainei armament în valoare de 3,4 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse, inclusiv obuziere, sisteme antiaeriene Stinger, rachete antitanc Javelin, muniţie şi drone Ghost.

Noul pachet va avea o valoare de 150 de milioane de dolari şi va include 25.000 de cartuşe de artilerie de 155 mm, radare contra-artilerie, echipamente de bruiaj, echipamente de teren şi piese de schimb, a declarat un oficial american.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *