Prima pagină » International » Joe Biden a aflat rezultatele ultimelor teste COVID
Joe Biden a aflat rezultatele ultimelor teste COVID

Joe Biden a aflat rezultatele ultimelor teste COVID

27 iul. 2022, 22:14,
BZI.ro, în International

Preşedintele american Joe Biden a fost testat negativ pentru Covid după o izolare de cinci zile şi va ieşi din izolare miercuri, a declarat medicul său, relatează CNN, potrivit news.ro. Biden a făcut două teste antigen, unul marţi seara şi unul miercuri dimineaţă, iar ambele au fost negative, a scris doctorul Kevin O’Connor.

Preşedintele va purta o mască sanitară timp de 10 zile pentru a preveni răspândirea virusului şi va fi testat mai des pentru a detecta orice posibilă reapariţie a virusului. O’Connor a vorbit despre potenţialul ”recuperării” după ce Biden a primit medicamentul antiviral Paxlovid în explicarea testării mai frecvente.

Preşedintele urmează să ţină un discurs la ora 11.30 ET (ora României 18:30) despre starea sa de sănătate din Grădina cu Trandafiri a Casei Albe, potrivit unui oficial de la Casa Albă.

Medicul preşedintelui: „Plămânii lui sunt curați”

Simptomele de COVID ale preşedintelui american Joe Biden s-au remis „aproape complet”, a dat asigurări medicul său luni, într-un comunicat. Casa Albă a anunțat joia trecută că Joe Biden s-a îmbolnăvit de COVID-19.

„Întrebat fiind, la momentul de față, (Biden) a menţionat doar o congestie nazală reziduală şi o minimă răguşeală”, a afirmat Kevin O’Connor, medicul de la Casa Albă, potrivit comunicatului citat de Reuters, preluată de Agerpres.

O’Connor a afirmat în weekend că tusea şi durerile corporale resimţite de Biden s-au diminuat şi acesta nu se mai confruntă cu nicio greutate în respiraţie. Luni, el a reiterat că plămânii preşedintelui sunt „curaţi”, tensiunea și nivelul de oxigen sunt normale, iar președintele răspunde bine la tratament.

Biden avea prevăzute întâlniri online cu şefi de companii şi lideri sindicali

Joe Biden a fost testat pozitiv cu coronavirus joia trecută. Casa Albă a încercat să dea asigurări că şeful statului poate lucra şi bolnav fiind, iar joi a dat publicităţii o înregistrare video în care acesta le transmite americanilor că se simte bine. Vineri, el a participat la reuniuni virtuale cu personalul Casei Albe.

În weekend preşedintele nu a avut evenimente publice şi planurile de deplasări din prima parte a acestei săptămâni au fost amânate, dar mai târziu luni Biden avea prevăzute întâlniri online cu şefi de companii şi lideri sindicali, în cadrul eforturilor administraţiei de a susţine industria semiconductorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *