Prima pagină » Razboi în Ucraina » Joe ​Biden nu va declara Rusia drept stat ce sponsorizează terorismul
Joe ​Biden nu va declara Rusia drept stat ce sponsorizează terorismul

Joe ​Biden nu va declara Rusia drept stat ce sponsorizează terorismul

06 sept. 2022, 23:41, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Președintele SUA, Joe Biden, a luat decizia finală de a nu desemna Rusia drept un stat care sponsorizează terorismul, a anunțat marți purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, potrivit Reuters.

Biden a mai afirmat anterior – inclusiv luni – că Rusia nu ar trebui desemnată drept stat ce sponsorizează terorismul, o etichetare susținută de Ucraina în contextul invaziei în curs a Rusiei, în timp ce Moscova a avertizat că aceasta ar duce la o ruptură a legăturilor dintre SUA și Rusia.

Desemnarea Rusiei ca stat ce sponsorizează terorismul ar putea produce întârzieri în exporturile de alimente și pune în pericol acordurile privind transporturile de bunuri prin Marea Neagră, a precizat marți purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Armata ucraineană a suferit noi pierderi de vieți umane

Într-o altă ordine de idei, reamintim bilanțul lui Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, de luni dimineață, 5 septembrie, ce anunța că armata ucraineană ar fi pierdut sute de oameni în fata ofensivei Rusiei din sudul Ucrainei.

„În total, în ultima zi, în timpul luptelor în această direcție operațională, inamicul a pierdut 11 tancuri, 7 vehicule de luptă pentru infanterie și alte 8 vehicule blindate, 9 camionete cu mitraliere de calibru mare și peste 220 de militari”, a precizat el.

Armata rusă a distrus două depozite de muniții pentru mai multe sisteme de rachete de lansare în Ucraina

Oficialul rus Konașenkov a mai adăugat că armata rusă a distrus două depozite de muniții pentru mai multe sisteme de rachete de lansare în Ucraina, inclusiv sistemul HIMARS, utilizat frecvent de ucraineni.

„În zonele Voznesensk și Oceakov din regiunea Mykolaiv, au fost distruse două depozite de rachete și arme de artilerie și muniții ale Forțelor Armate ale Ucrainei, care au stocat peste 1,5 mii de rachete pentru mai multe sisteme de rachete cu lansare, inclusiv peste 200 de rachete pentru sistemele de rachete cu lansare multiplă HIMARS fabricate de Statele Unite”, a declarat un reprezentant oficial al Ministerului rus al Apărării.

De asemenea, Konashenkov a mai spus că sistemele de apărare aeriană au doborât cinci vehicule aeriene fără pilot într-o serie de zone, inclusiv un Bayraktar-TB2.

Acum însă, în sprijinul armatei ucrainene vine un nou sprijin acordat de Uniunea Europeană, în valoare de 5 miliarde de euro.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *