Prima pagină » Actualitate » Jocuri de culise pe rezervele de petrol ale României din Marea Neagră! OMV Petrom vrea să devină operator dacă Romgaz preia participația companiei Exxon
Jocuri de culise pe rezervele de petrol ale României din Marea Neagră! OMV Petrom vrea să devină operator dacă Romgaz preia participația companiei Exxon

Jocuri de culise pe rezervele de petrol ale României din Marea Neagră! OMV Petrom vrea să devină operator dacă Romgaz preia participația companiei Exxon

23 apr. 2021, 11:29,
George Cristian, în Actualitate

Noi informaţii ies la iveală în legătură cu jocurile de culise care se desfăşoară la Marea Neagră. Ţinta este una clară şi de o valoare imensă. Vorbim de rezerve de petrol și de gaze naturale în valoare de miliarde bune de dolari. În aceste condiţii au fost aflate mai multe lucruri printre care şi faptul că OMV Petrom vrea să devină operator dar doar cu condiţia ca Romgaz să preia participația companiei Exxon.

Informaţia este una nouă iar oficialii de la OMV au anunțat acest lucru chiar în ziua de vineri, 23 aprilie 2021.

OMV Petrom vrea să extragă petrolul românesc din Marea Neagră doar cu anumite condiţii

Petrolul românesc și gazele naturale din Marea Neagră reprezintă un El Dorado pentru marii jucători de pe piață. Acest lucru nu a fost niciodată ascuns de corporațiile de profil şi în acest sens s-au ţinut bătălii mari mai ales și pe legea offshore, lege care era propusă de PSD pe ideea de a nu ” vinde străinilor resursele României”.

În fine, ideea lansată de jurnaliştii hotnews este una simplă. Aceștia susţin faptul că cei de la OMV Petrom au decarat că vor să acţioneze ca operator al perimetrului Neptun Deep din Marea Neagră în situaţia acceptării de către ExxonMobil a ofertei de preluare a participației. eși înțelegerea inițială era ca OMV Petrom să fie operator, statul român voia ca Romgaz să fie cel care conduce operațiunile după preluarea participațiilor de la Exxon.

Acum, potrivit comunicatului OMV Petrom, pare că aceste disensiuni au dispărut.

„OMV Petrom cooperează pentru a debloca resursele de gaze naturale din Marea Neagră. Acestea sunt esențiale pentru securitatea energetică a României, pentru succesul tranziției energetice și pentru a genera creștere economică”, se arată în comunicat.

“Marea Neagră este o oportunitate unică pentru România și suntem angajați să contribuim la materializarea ei. OMV Petrom are o experiența de peste 40 de ani ca operator în Marea Neagră și beneficiază, de asemenea, de capabilitățile internaționale în operațiuni de mare adâncime ale grupului OMV”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

“Suntem pregătiți să fim parteneri egali la realizarea acestui proiect strategic. În cazul în care oferta noastră va fi acceptată, OMV Petrom va deveni operatorul proiectului”, a spus, la rândul său, Aristotel Jude, director general Romgaz.

Reamintim că Romgaz a transmis recent către Exxon o ofertă de preluare a participației din Marea Neagră. Dacă va prelua această participație, Romgaz va deveni partener egal cu OMV Petrom, în perimetrul Neptun Deep.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *