Prima pagină » Actualitate » Jill Biden vitează România vineri
Jill Biden vitează România vineri

Jill Biden vitează România vineri

06 mai 2022, 08:42,
BZI.ro, în Actualitate

Prima doamnă a SUA, Jill Biden vizitează România vineri. Aceasta se află într-o misiune de susţinere a refugiaților din Ucraina care au fost forţaţi să fugă din calea războiului. Ulterior vizitei din România, prima doamnă se va deplasa în Slovacia unde va avea același program ca în țara noastră. Biden se va întâlni cu militarii americani staționați în baza americană de la Mihai Kogâlniceanu.

Vizita lui Jill Biden în România a fost anunțată în urmă cu câteva zile într-un comunicat oficial transmis de Casă Albă. Prima doamnă a SUA este implicată activ în campanii umanitare pe întreaga planetă.

Jill Biden ajunge în România vineri

Jill Biden va ajunge în România vineri unde se va întâlni cu familiile refugiaților din Ucraina. Prin programul primei doamne a SUA se află şi o vizită la baza americană de la Mihail Kogălniceanu. Jill Biden s-ar putea întâlni şi cu Carmen Iohannis. Pe lângă vizita programată în țară, Biden se va deplasa şi în Slovacia.

În București, Jill Biden se va întâlni cu membri din Guvernul României, dar şi cu persoane implicate în ajutorul umanitar dat către refugiați. Este bine de precizat că întâlnirea dintre Carmen Iohannis și Jill Biden este o întâlnire între două profesoare. Așadar, atât Carmen Iohannis cât şi Jill Biden sunt profesoare care au continuat să predea în pofida faptului că soții lor au ajuns președinți.

Cel mai probabil, Biden se va întâlni şi cu profesorii ucrainieni și cu elevii acestora care se află în România. În altă ordine de idei menţionam faptul că România este statul care a primit cei mai mulți refugiați din Ucraina, după Polonia. Ulterior vizitei de la București, Jill Biden se va deplasa sâmbătă seară în Slovacia unde va avea un program identic cu cel din România. Este a doua oară când Jill Biden vine în România. Ultima vizită a fost făcută alături de Joe Biden în perioada când actualul președinte al SUA era vicepreședintele lui Barack Obama. Oricum vizita lui Biden în România vine în contextul în care în curând este sărbătorită Ziua Mamei.

România a fost vizitată de înalţi oficiali americani

De la începutul războiului, în România au ajuns mai mulţi oficiali americani, dar și din alte țări. Cea mai importantă vizită oficială a fost a Kamalei Harris, numărul doi din statul american. Aceasta a ajuns la București în lună martie a anului curent. În vizită din România, Kamala Harris s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali români printre care cu premierul Nicolae Ciucă dar și cu președintele Klaus Iohannis.  Guvernul României a transmis ce a vorbit cu Kamala Harris:

În cadrul dialogului, a fost analizată situația de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei. Vicepreședintele SUA a transmis mulțumiri României pentru sprijinul acordat refugiaților ucraineni. Totodată, a fost remarcată importanța solidarității manifestate de aliați pe Flancul Estic al NATO, care întărește garanțiile de securitate”, a precizat Executivul.

Kamala Harris și Klaus Iohannis s-au întâlnit în momentul în care vicepreședintele SUA a ajuns în România

Așadar, vom vedea dacă Jill Biden va susține o conferință de presă în România alături de Carmen Iohannis. Oricum, ar fi prima întâlnire dintre cele două ”prime doamne”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *