Prima pagină » Actualitate » Jill Biden va veni în România

Jill Biden va veni în România

02 mai 2022, 09:18,
în Actualitate

Jill Biden va veni în România într-o vizită oficială dedicată sărbătorii ”Ziua Mamei” din SUA. Prima doamnă a Ststelor Unite se va întâlni cu mamele şi copiii ucrainieni care au fugit din calea războiului. Biden va efectua vizite de lucru în mai multe orașe din România, dar și din Slovacia. Nu se știe dacă prima doamnă se va deplasa și în alte țări în afară de cele menționate.

Nu este prima vizită în România a unui oficial al SUA. Vă aducem aminte faptul că, de la începutul războiului din Ucraina, în România a ajuns și Kamala Harris. Kamala Harris s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Nicolae Ciucă.

Jill Biden va veni în România pentru a se întâlni cu mamele din Ucraina

În perioada 5-9 mai 2022, Jill Biden va veni în vizită în România şi în Slovacia. Prima doamnă a SUA va fi însoţită de serviciile americane şi se va întâlni cu personalul ambasadei SUA din România dar şi cu copiii și părinţii care au fugit din calea războiului din Ucraina.

Pe lângă aceste vizite, Jill Biden se va întâlni pe data de 6 mai 2022 cu militarii americani de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Călătoria include, de asemenea, opriri în orașele slovace Bratislava, Kosice și Vysne Nemecke, unde Biden se va întâlni cu oficiali guvernamentali, refugiați și lucrători umanitari, a precizat biroul său.

Jill Biden a fost implicată în acte umanitare incă de la începutul conflictului din țara vecină. Aceasta a făcut demersurile pentru a accelera asistenț medicală în plină criză a refugiaților. Călătoria va fi cea de-a doua călătorie în străinătate a primei doamne; în iulie, ea a mers în Japonia pentru a participa la ceremoniile de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Kamala Harris a fost într-o vizită oficială în România

De la începutul războiului, în România dar și în alte state direct implicate au fost efectuate vizite ale unor oficiali americani. Cea mai importantă vizită din România a fost cea a vicepreședintelui SUA, Kamala Harris. Al doilea om în ierarhia SUA s-a aflat în București pe data de 11 martie 2022. Oficialul a avut întrevederi cu mai multe personalități printre care Klaus Iohannis sau premierul Nicolae Ciucă.

De altfel, SUA se implică activ în războiul din Ucraina. Pe data de 29 aprilie în presa americană a apărut informația că USA vor aloca un total de 33 de miliarde de dolari ajutor umanitar și militar pentru Ucraina. Din totalul de bani alocați, 20 de miliarde reprezintă ajutor militar. În acest context, SUA a decis să ofere și vize de ședere pentru cetățenii ucrainieni care se află sau care vor să intre în statul american.

”Noi nu atacăm Rusia. Noi ajutăm Ucraina să se apere singură în faţa agresiunii ruse, şi aşa cum Putin a ales să lanseze această invazie brutală, tot el poate alege să încheie această invazie brutală. ” explicau oficialii american în momentul deciderii acordării ajutorului financiar.

Așadar, Jill Biden va veni în vizită în România unde va beneficia de cea mai înaltă protecție. Vom asista la o adevărată desfășurare de forțe de securitate pe toată lungimea traseului pe care îl va avea prima doamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`