Prima pagină » International » Jens Stoltenberg, șeful NATO: „Suntem în fața unei schimbări fundamentale pentru omenire” – LIVE VIDEO
Jens Stoltenberg, șeful NATO:

Jens Stoltenberg, șeful NATO: „Suntem în fața unei schimbări fundamentale pentru omenire” – LIVE VIDEO

23 mart. 2022, 15:15,
BZI.ro, în International

Declarațiile secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg : ” Europa și Statele Unite vor rămâne unite împotriva Rusiei”.

„Ceea ce vedem acum în Ucraina este incredibil de dureros.”

” Bulgaria, România și Ungaria vor fi protejate în mod special.”

„Este de admirat curajul ucrainenilor și fortelor armate ucrainene.”

„Mă aștept ca mâine, când statele NATO se vor întâlni, să acordăm și mai mult sprijin Ucrainei.”

„Rusia trebuie să înceteze cu această retorică a războiului nuclear. Este periculos și iresponsabil. Un război nuclear nu poate fi câștigat.”

„Să nu uităm că Rusia a folosit aceste arme chimice în Siria, asa că suntem îngrijorați. Este foarte serioasă această amenințare mai ales în Ucraina. Folosirea acestor arme chimice ar putea fi periculoasă și pentru restul țărilor NATO.”

„Belarus a fost complice în acest război încă de la început. Belarus continuă să ajute armata rusă, în special prin folosirea spațiului aerian din Belarus. Asadar, Belarus este deja complice în acest război. A fost complice această țară încă de la început și este complice al Rusiei. Cerem Belarus să nu mai ajute Rusia.”

„Când vine vorba despre forță, NATO nu este parte a acestui conflict. Ajutăm Ucraina să se înarmeze în fața inamicului, dar NATO nu trimite trupe. Este foarte important să ne asigurăm ca acest conflict să nu escaladeze într-un război mai mare.”

„Cred că va fi un summit important mâine, o întâlnire importantă. Avem de-a face cu o importantă amenințare, de la Al Doilea Război Mondial încoace.”

„Aliații sunt îngrijorați de China. China nu a condamnat invazia. Liderii UE trebuie să ceară Chinei să nu se implice.”

„Ceea ce se întamplă în Ucraina este dureros, și este și mai dureros pentru cei ce sunt acolo.”

„Suntem într-un contact aproape zilnic cu Ucraina. Ucraina este un contact valoros. De aceea aliații au oferit sprijin Ucrainei și au pus presiuni asupra Rusiei.

„Sunt aproximativ 100.000 de soldați americani acum în Europa, în alertă. Un număr semnificativ mai mare pentru această situație de criză.”

„Nu vom impune excludere aeriană. Asta ar însemna sa atacăm avioane rusești.”

„Ucraina este o țară mare, cu aproximativ 44 milioane locuitori, cu o armată puternică. Este important să înțelegem că NATO a oferit sprijin în ceea ce privește logistica, dar în special în ceea ce priveste sprijinul forței armatei ucrainene.”

„Săptămâna trecută am spus că există un risc ca Rusia să încerce să creeze un pretext pentru a folosi armele chimice. Suntem îngrijorați pentru că folosind această retorică, vedem încercările pe care le face Rusia. Suntem deschiși în privința acestor îngrijorări, acest atac cu arme chimice va avea consecințe cu efecte severe pentru țările învecinate. ”

„Avem planurile făcute în cazul unui atac nuclear al Rusiei.”

„Putin trebuie să înceteze acest război.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *