Prima pagină » International » Jens Stoltenberg a fost numit oficial președinte al Conferinţei de Securitate de la Munchen
Jens Stoltenberg a fost numit oficial președinte al Conferinţei de Securitate de la Munchen

Jens Stoltenberg a fost numit oficial președinte al Conferinţei de Securitate de la Munchen

08 oct. 2024, 23:00,
Redacția BZI în International

Jens Stoltenberg, fost până recent secretar general al NATO, a fost numit în mod oficial la conducerea Conferinţei de Securitate de la Munchen, unul din cele mai importante forumuri internaţionale în domeniul politicii de securitate, informează dpa.

Stoltenberg îi va lua locul directorului actual, Christoph Heusgen, după viitoarea conferinţă din februarie 2025, notează Agerpres.

Despre numirea sa se aflase deja în urmă cu câteva săptămâni, iar acum a fost confirmată oficială.

„Mi-am dedicat întreaga viaţă politică menţinerii păcii. Este o mare onoare pentru mine să servesc ca preşedinte al Conferinţei de Securitate de la Munchen şi să aduc o contribuţie la misiunea sa de ‘pace prin dialog”, a declarat Stoltenberg într-un comunicat.

El a părăsit postul de secretar general al NATO după 10 ani

El a părăsit postul de secretar general al NATO după 10 ani, în care a fost un invitat regulat la conferinţă.

Conferinţa de Securitate de la Munchen a fost fondată în 1963.

În fiecare lună februarie, şefi de stat şi prim-miniştri, miniştri, experţi militari şi reprezentanţi ai industriilor de armament se reunesc în capitala bavareză pentru a discuta pe teme de politică de securitate.

„Cu reputaţia sa la nivel mondial şi experienţa imensă, Jens va conduce conferinţa spre un rol şi mai important şi global”, a afirmat Wolfgang Ischinger, preşedintele Consiliului Fundaţiei conferinţei.

În calitate de Secretar General al NATO, Jens Stoltenberg a jucat un rol crucial în răspunsurile alianței la provocările globale de securitate. El a coordonat reacția NATO la anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, consolidând prezența alianței în Europa de Est.

De asemenea, a sprijinit măsuri pentru modernizarea apărării colective, întărirea capacităților cibernetice și consolidarea cooperării internaționale în domeniul apărării.

Comentarii
  • Schema ” revolving door” funcționează in tările democrap

  • Nici la ei nu e cum trebuie dar macar știi pe fața cum stă treaba !, incearca transparența la Bruxelles și întreabo pe Pfizer Ursula despre contractele cu vaccinuri , despre unde și cum au dispărut niște miliarde ,….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`