Prima pagină » Local » Jean Mărăraş acuzat că ar fi complice la un jaf de zeci de mii de euro! Percheziţii în această dimineaţă la Iaşi

Jean Mărăraş acuzat că ar fi complice la un jaf de zeci de mii de euro! Percheziţii în această dimineaţă la Iaşi

16 iul. 2020, 11:07,
Sorin Pavelescu, în Local

Jean Mărăraş este acuzat că ar fi complice la un jaf de zeci de mii de euro. În această dimineaţă, în municipiul Iaşi se desfăşoară mai multe percheziţii domiciliare la interlopul Jean Mărăraş. Procurorii susţin faptul că acesta şi-a însuşit ilegal o sumă uriaşă de bani.

Jean Mărăraş acuzat că ar complice la un jaf de zeci de mii de euro

Şirul evenimentelor începe undeva în luna octombrie 2019 atunc când un om de afaceri din Petroşani a rămas fără o sumă considerabilă. Acesta, afacerist străin, deţine o afacere cu amaneturi în Petroşani. Conform declaraţiilor de la acea vreme, afacerisul a rămas fără 90.000 de euro. Banii au fost sustraşi, într-o noapte de o tânără cu care avea o relaţie de concubinaj.

O cameră video a surprins-o pe femeie în timp ce cara o sacoşă în care se presupune că erau banii. Conform rechizitorului de la acea vreme, jaful s-a produs într-un apartament al omului de afaceri, chiar cu el în acesta. Femeia ar fi deshis seiful în care se aflau sume importante de bani şi s-a făcut nevăzută. Cetăţeanul iranian susţine că atunci când s-a trezit, a observat uşa de la apartament deschis, şi seiful deschis dar gol. Cheia era băgată în seif.

Omul de afaceri iranian a dorit să se ajungă la înţelegere, venind în Iaşi pentru a-şi recupera banii

Bărbatul susţine că avea sume importante de bani în casă şi că acestea s-au evaporat. Iniţial, bărbatul a apelat la o posibilă înţelegere între el şi Esmeralda F, femeia cu care avea o relaţie şi care i-a furat suma. Suspecta i-a promis omului de afaceri că va returna întreaga suma, dar nu s-a ţinut de promisiune, returnandu-o doar mici părţi din banii furaţi:

”La ora 2 dimineața dormeam. La 8 și 20 de minute când m-am trezit, ușa era deschisă. Am văzut cheia de la seif pe masă în bucătărie. M-am întors în cameră, ușa seifului era deschisă. Au dispărut toți banii. 50 de mii de lei și 74.150 euro”, a declarat Nasrollah Shariat Nalkiashari

Omul de afaceri a plecat la Iași să-și recupereze banii, după ce a vorbit la telefon cu tânăra cu care avusese o relație. Mai mult, i-a promis acesteia că își retrage plângerea de la poliție dacă îi înapoiază banii.

”Mai pe scurt concubină a fost să-i restituie suma de bani, nu a spus ce sumă. Aa spus doar că se află într-o altă locație. A plecat în această locație cu persoana respectivă, la Iași, unde i s-a restituit doar suma de 22.400 lei”, a declarat avocatul Adrian Sebeștyen.

”Pe mine m-a lăsat singur. A plecat. A spus că după 20 minute vine cu banii. După oră jumate a adus numai 22.400 lei. Total sumă a fost 50 mii lei, 74.150 euro. Restul nu a adus”, a mai spus Nasrollah Shariat Nalkiashari.

Care este implicaţia lui Jean Mărăraş în dosar

Conform procurorilor, Jean Mărăraş ar fi persoana de legătura a tinerii care a comis jaful. Esmeralda F a ajuns la Iaşi după comiterea jafului şi a hotărât să împartă ”prada” cu cunoscutul interlop ieşean. Conform procurorilor, din suma totală de peste 90.00 de euro sustrasa din seiful omului de afaceri iranian, peste 80.000 de euro au ajuns la interlopul ieşean. În această dimineaţă, oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii la şase imobile deţinute de familia din care face parte Jean Mărăraş. Cel din urmă a fost dus la audieri. Nu se cunoaşte cu exactitate dacă oamenii legii au găsit indicii sau sumele de bani menţionate mai sus.

Totuşi, avocatul interlopului susţine că maniera în care s-a făcut ancheta este una curioasă.

Jean Mărăraș a mai fost în atenția oamenilor legii și în trecut

Jean Mărăraș  a intrat în atenția anchetatorilor și în trecut. De altfel, în luna mai 2019, Jean Mărăraș a și fost reținut, după un scandal în buricul târgului cu membri ai clanului Corduneanu. Conform anchetatorilor, membri ai celor două clanuri s-au întâlnit în sediul Biroului Notarial „Coste și Asociații”, din Târgu Cucu, iar totul ar fi putut lua o tunură extrem de rea. Astfel, pe 15 mai 2019, Jean Mărăraș a fost prezent în biroul notarial, unde s-a întâlnit cu Petronel Corduneanu. Corduneanu li s-a plâns polițiștilor că ar fi fost amenințat de Jean Mărăraș.

Avocatul victimei susţine că acesta ar fi fost lăsat fără niciun euro

Contactat telefonic de reporterii cotidianului Bună Ziua Iași, avocatul părții vătămate susține că, de fapt, clientul său ar fi fost lăsat fără niciun euro, de fapt.

„Știu că se fac cercetări. Ar fi trebuit să particip și eu, dar distanța este foarte mare și ar fi trebuit să ajung și la alte instanțe. Nu pot da detalii din anchetă. Singurul lucru pe care vi-l pot confirma este ca, potrivit clientului meu, suspecta din acest caz i-ar fi înapoiat o sumă de bani din cei luați, după care i-ar fi luat înapoi și această sumă returnată! Vom vedea ce se va întâmpla în continuare. „, a declarat joi avocatul Adrian Sebeștyen.

Esmeralda Florentina Furdui, cea care ar fi furat banii afaceristului iranian din Petroşani susţine, în fata anchetatorilor, faptul că i-ar fi dat banii furaţi lui Jean Mărăraş.

„Aceste percheziții au mai fost făcute și acum un an. Nu au găsit nimic. Clientul meu a și fost reținut în acest dosar, a stat sub control judiciar, i-a expirat controlul judiciar… Nu înțeleg! Ei se bazează pe o declarație dată de o tânără care susține ca i-ar fi dat banii clientului meu, dar ei nici nu se cunosc!”, a declarat avocatul lui Jean Mărăraș, Constantin Curcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *