Prima pagină » International » Japonia şi Coreea de Sud sunt în alertă! Coreea de Nord lansează noi rachete

Japonia şi Coreea de Sud sunt în alertă! Coreea de Nord lansează noi rachete

03 nov. 2022, 08:22,
în International

Japonia şi Coreea de Sud sunt în alertă după ce armata nord-coreeană a lansat un nou atac cu rachete. Ieri, 02 noiembrie 2022, forţele speciale sud-coreene au declarat că în jurul apelor ţării lor a fost găsită o rachetă balistica.

Trei rachete lansate de Coreea de Nord, joi, 03 noiembrie 2022, au declanşat panica în două ţări. Japonia şi Coreea de Sud sunt în alertă. Cele trei arme balistice, conform precizărilor făcute de Creea de Sud ar avea o rază de acţiune lungă la nivelul uneia dintre ele, în timp ce celelalte două ar avea o rază de acţiune scurtă.

Japonia şi Coreea de Sud sunt în alertă

În urma acţiunilor înaintate de armata nord-coreeană, tensiunea din zona a crescut. Armele grele lansate în această dimineaţă, 03 noiembrie 2022, au fost direcţionate în zona Mării Japoniei, potrivit statului sud-coreean. Japonia este sub alertă, iar cetăţenii au fost sfătuiţi să stea la adăpost. Potrivit unei prese locale din Coreea de Sud, sirenele au fost auzite consecutiv în două zile în Ulleungdo, o insulă sud-coreeana aflată la 120 de kilometri est faţă de peninsula coreeană.

Gesturile nord-coreenilor nu mai pot fi tolerate de vecinii săi după cum a şi spus premierul japonez Fumio Kishida.

„Bombardarea continuă cu rachete, zi de zi, este un afront şi nu poate fi tolerat”, a precizat premierul Japoniei.

Important de precizat este ca statul japonez nu a fost survolat de o astfel de rachetă. Potrivit ministrului japonez al Apărării Yasukazu Hamada, rachetă balistică a dispărut în Marea Japoniei.

„Racheta a fost depistată ca fiind un proiectil de survol al arhipelagului japonez şi o alertă (specială) a fost emisă, dar după ce au fost verificate aceste informaţii, am confirmat că racheta nu a traversat arhipelagul japonez şi a dispărut deasupra mării Japoniei. Analizăm motivul acestei dispariţii”, a declarat Yasukazu Hamada.

Rachetă balistică neidentificată în Coreea de Sud

Coreea de Nord și Coreea de Sud se află în conflict. Lansarea a zece rachete din partea armatei nord-coreene ar fi dus la agravarea situației tensionate. În urma tentativei statului nord-coreean de a-și atenționa vecinii, o racheta balistica a căzut în jurul apelor Coreei de Sud, iar acest lucru a fost aspru criticat de preşedintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol. Potrivit acestuia, acțiunea înaintată de vecinii săi este clar o „invazie teritorială de facto”.

Ținem să vă amintim că vineri, 28 octombrie 2022, armata nord-coreeană a lansat o altă rachetă balistică. Potrivit Statului Major interarme sud-coreean (JCS), acestă armă a fost catalogată ca fiind o rachetă balistică neidentificată. Lansarea a avut loc la scurt timp după o întâlnire dintre Nipon, Coreea de Sud și SUA. La ședință, sud-coreeanul Cho Hyun-dong a făcut o serie de precizări.

„Am convenit să ne întărim cooperarea (…) pentru ca Phenianul să pună imediat capăt imediat activităţilor sale ilegale şi să reia negocierile pentru denuclearizare”, a declarat Cho Hyun-dong.

În urma acțiunilor tot mai dese de declanșare a rachetelor balistice de către C0reea de Nord, Japonia şi Coreea de Sud se află în stare de alertă. Trei rachete lansate de Coreea de Nord, joi, 03 noiembrie 2022, au accentuat situația tensionată dintre cele trei țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`