Prima pagină » International » Japonia intră pentru a doua oară în stare de urgență
Japonia intră pentru a doua oară în stare de urgență

Japonia intră pentru a doua oară în stare de urgență

07 ian. 2021, 16:31,
în International

Japonia intră pentru a doua oară în stare de urgență din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus. Joi a fost decretată o nouă stare de urgenţă, care vizează zona metropolitană Tokyo şi trei prefecturi adiacente. Măsura stării de urgență intră in vigoare de vineri și se menține până în data de 7 februarie.

Japonia intră pentru a doua oară în stare de urgență

Anunț teribil tocmai din Țara Soarelui Răsare. Din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, Japonia intră pentru a doua oară în stare de urgență.

Premierul Yoshihide Suga a decretat joi nouă stare de urgenţă, care vizează zona metropolitană Tokyo şi trei prefecturi adiacente. Starea de urgență se instituie începând de vineri până pe data de 7 februarie.

„Declarăm starea de urgenţă întrucât există îngrijorări că răspândirea rapidă a noului coronavirus în întreaga ţară va avea un impact semnificativ asupra vieţii locuitorilor şi asupra economiei„, a declarat premierul japonez.

Locuitorii sunt îndemnaţi să rămână acasă, iar restaurantele şi barurile nu vor mai servi băuturi alcoolice după ora 19:00 şi se vor închide până la ora 20.00. De asemenea, programul de funcţionare al sălilor de sport, magazinelor şi centrelor de divertisment va fi scurtat. Tokyo a raportat joi alte 2.447 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cea mai mare cifră zilnică înregistrată pentru a doua zi consecutiv.

Norvegia impune noi restricţii în lupta cu noul coronavirus

Norvegia impune si ea noi restricţii în lupta cu virusul Sars-COV2, pentru a preveni o creştere a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus. Oficialii norvegieni au interzis la nivel naţional vânzarea de alcool în restaurante şi baruri şi a primirii de invitaţi la domiciliu. Anunţul a fost făcut de către premierul Erna Solberg.

Numărul de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut în ultima lună şi numărul mediu de oameni la care o persoană infectată transmite virusul este în prezent de 1,3.

”Vedem semnele unui nou val de infecţii”, a afirmat Solberg într-o conferinţă de presă, în timpul căreia a făcut referire la petrecerile de Crăciun şi de Anul Nou şi la apariţia noii tulpini mai contagioase a virusului, identificată pentru prima oară în Marea Britanie.

Norvegienii trebuie să îşi suspende viaţa socială în următoarele două săptămâni, pentru a ţine virusul sub control.

Cu doar o zi înainte, oficialii guvernamentali au anunţat că vor fi suspendate cursurile universitare şi că studenţii vor sta acasă.

Magazinele, grădiniţele şi şcolile elementare vor rămâne deschise. Şcolile gimnaziale şi liceele vor rămâne la rândul lor deschise, dar vor recurge mai mult la învăţământ de la distanţă.

În ceea ce priveşte călătoriile, în interes privat, în străinătate sau la nivel local, sunt nerecomandate. Norvegia se încadra printre ţările cu cele mai dure măsuri de călătorie din Europa. Nerezidenţii trebuie să dovedească faptul că nu au Covid-19, înainte de a intra în ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *