Prima pagină » International » Japonia extinde starea de urgenţă, cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice
Japonia extinde starea de urgenţă, cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice

Japonia extinde starea de urgenţă, cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice

03 feb. 2021, 14:42,
în International

Măsuri dure luate de niponi din cauza pandemiei. Cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice, Japonia extinde starea de urgenţă până pe data de 7 martie.

Starea de Urgenţă nu va fi însă extinsă în Tochigi, la nord de capitală, unde se consideră că au scăzut cazurile de infectare.

Japonia extinde starea de urgenţă

Potrivit presei internaţionale, în Tokyo s-au luat măsuri dure din cauza pandemiei de coronavirus. Starea de Urgenţă s-a prelungit cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice. Jocurile Olimpice amânate în 2020 vor continua anul acesta în capitala Japoniei, au spus organizatorii.

Japonia îşi extinde Starea de Urgenţă din cauza coronavirusului, iar măsura rămâne în vigoare până pe 7 martie, a anunţat premierul Yoshihide Sugă, în urma unei şedinţe de guvern.

Prelungirea Stării de Urgenţă vine în contextul în care numărul de infectări cu noul coronavirus este tot unul îngrijorător.

Jocurile Olimpice amânate de pandemie în 2020 se deschid în oraş în mai puţin de şase luni.
Starea de Urgenţă nu va fi însă extinsă în Tochigi, la nord de capitală, unde se consideră că au scăzut cazurile de infectare.

Japonezii vor anularea Jocurilor Olimpice

Un sondaj recent efectuat de canalul public de televiziune NHK a indicat că cei mai mulţi locuitori din Tokyo doresc anularea sau amânarea olimpiadei de vară. Takeshi Niinami, preşedinte al grupului Suntory şi consilier economic al premierului Yoshihide Sugă, a declarat pentru Reuters că nu are certitudinea că Jocurile se vor desfăşura conform planificării.

Mark England, şeful de misiune al echipei olimpice a Marii Britanii, a declarat că este încrezător că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în acest an

England a motivat optimismul sau prin faptul că „premierul Japoniei a comentat azi noapte că Jocurile vor merge înainte, CIO este foarte încrezător în planificarea lor pentru desfăşurarea Jocurilor. Nu există nimic din ceea ce am auzit azi care să sugereze că Jocurile nu vor avea loc. Mergem cu maxim de energie înainte, plănuim să debarcăm în Japonia la mijlocul lunii iulie şi acesta este obiectivul nostru”.

Tot mai multe ţări intră în stare de urgenţă

Pe lângă Japonia, o altă ţară asiatică a anunţat măsuri dure. Este vorba despre Malaezia, care a intrat în stare de urgenţă iar măsură ar putea rămâne în vigoare până la 1 august 2021. Măsurile dure au fost luate din cauza pandemiei de coronavirus cu care se confruntă tara asiatică. Numărul de noi infectări zilnice a atins un nivel record săptămâna trecută, ajungând pentru prima dată la 3.000.

Regele Malaeziei a declarat o stare de urgenţă la nivel naţional pentru a stopa răspândirea COVID-19, o mişcare care susţine poziţia precară a primului ministru Muhyiddin Yassin, aflat la putere la putere şi previne orice încercare a oponenţilor de a forţa alegerile anticipate.

Muhyiddin a declarat că parlamentul va fi suspendat pentru o perioadă de timp şi că alegerile nu vor avea loc în ţară din Asia de Sud-Est în timpul stării de urgenţă, care ar putea dura până la 1 august.

„Permiteţi-mi să vă asigur că guvernul va continua să funcţioneze. Urgenţă proclamată de rege nu este o lovitură de stat militară” a spus Muhyiddin, în încercarea de a calma populaţia cu privire la măsurile impuse, informează Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *