Prima pagină » Actualitate » Japonia cere Chinei să oprească testele anale COVID-19 asupra cetățenilor săi: Procedura le-a cauzat suferință psihologică
Japonia cere Chinei să oprească testele anale COVID-19 asupra cetățenilor săi: Procedura le-a cauzat suferință psihologică

Japonia cere Chinei să oprească testele anale COVID-19 asupra cetățenilor săi: Procedura le-a cauzat suferință psihologică

02 mart. 2021, 09:02,
George Cristian în Actualitate

Japonia a cerut Chinei să nu mai facă teste de tamponare anală pentru Covid-19 pe cetățenii săi atunci când intră în țară. Unii s-au plâns că procedura le-a cauzat „suferință psihologică”, spun oficialii.

China, care a controlat în mare măsură virusul, a început să efectueze testări anale în ianuarie. Săptămâna trecută, a negat că ar fi solicitat diplomaților americani să fie supuși unor astfel de teste după ce presa americană a raportat că unii s-au plâns de procedură.

Testele anale au cauzat mari suferinţe psihologice

„Unii japonezi au raportat ambasadei noastre din China că au primit teste de tamponare anală, ceea ce a cauzat mari suferințe psihologice”, a declarat secretarul șef al cabinetului Katsunobu Kato.

Nu se știe câți cetățeni japonezi au primit astfel de teste, a adăugat el.

Testele sunt utilizate pe unii dintre cei aflați în carantină sau care intră în China, a mai spus el, menționând că utilizarea lor „nu a fost confirmată nicăieri altundeva în lume”, conform bbc.com

China nu a răspuns până acum la cerere, a spus el, adăugând că guvernul japonez a făcut cererea prin intermediul ambasadei de la Beijing. Unele orașe chineze au introdus testările anale, experții locali susținând că pot „crește rata de detectare a persoanelor infectate”. La momentul lansării lor, mass-media de stat a raportat că aceste teste au fost „controversate în rândul experților” și că au fost mult mai puțin eficiente decât testele din căile respiratorii superioare.

Au fost preferate testele existente, deoarece ei cred că majoritatea oamenilor contractează virusul pe cale orală, au spus ei. Testele implică introducerea unui tampon de bumbac de 3-5 cm (1,2-2,0 inci) în anus și rotirea să ușoară.

Un milion de cetăţeni din Beijing li s-au recoltat probe anale pentru depistarea Covid-19

Peste un milion de rezidenți din Beijing au fost supuși testării coronavirusului după ce s-a depistat un nou focar de Covid-19. Cetăţenilor li s-au recoltat probe anale fiind considerate mai precise și cresc șansele de detectare a virusului, a spus un specialist chinez în domeniu.

Districtele cheie din Daxing și Dongcheng au început vineri testarea în masă după ce un băiat de nouă ani a fost depistat pozitiv pentru noua tulpina a virusului, descoperită pentru prima dată în Londra și sud-estul Angliei luna trecută.

Autoritățile sanitare din capitala Chinei au declarat că au intenţia să testeze peste două milioane de persoane în doar 48 de ore. Dintre aceștia, aproximativ 1,6 milioane de locuitori din Daxing urmau să primească teste de anticorpi, precum și tampoane cu acid nucleic pentru gât, nazal și rectal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *