Prima pagină » Cultural » Jandarmul de la Costinești a făcut un gest impresionant față de o femeie din Ucraina. Povestea a fost făcută public pe rețelele de socializare

Jandarmul de la Costinești a făcut un gest impresionant față de o femeie din Ucraina. Povestea a fost făcută public pe rețelele de socializare

24 aug. 2023, 11:57,
în Cultural

Jandarmul care a imobilizat și a pus sub control cei patru „bombardieri” din Costinești a avut un gest impresionant față de femeie din Ucraina. Povestea a fost făcută publică pe rețelele de socializare, unde o turistă a fost plăcută surprinsă să afle că și soția jandarmului a fost implicată în această situație.

Jandarmul din Costinești a reușit să dividă România în două tabere

Dupa gestul care l-a adus pe prima pagina a tuturor ziarelor din România, omul legii a reușit să dividă țara în două. Există cei care sunt de partea sa și cei care sunt de partea bărbaților agresivi din Costinești. Apelul la numărul de urgență 112 a fost făcut de doi tineri, în vârstă de 19 și respectiv 23 de ani, care au fost agresați fizic de un grup de indivizi. La fața locului au intervenit două patrule mixte, formate din jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța. Jandarmul care a reușit să calmeze agresorii agitați a devenit cunoscut la nivel național.

Acest bărbat este originar din Costinești, fost sportiv de performanță și fost luptător în cadrul Legiunii Străine.

Jandarmul a reușit să câștige inimile multor români, dar una dintre acțiunile sale a atras din noua atenție internațională. Incidentul a fost făcut public pe rețelele de socializare de către o turistă. Dacă cazul de pe plajă din Costinești l-a adus în prim plan, de aceasta dată, omul legii a demonstrat că este și un om generos, empatic și bland.

Jandarmul de la Costinești a făcut un gest impresionant față de o femeie din Ucraina

Întâmplarea a avut loc în luna iulie, în jurul orei 4 dimineața, tot în Costinești. Un grup de jandarmi se străduiau să rezolve situația unei femei din Ucraina. Turista care se îndreptă către locul de cazare a decis să ofere o mână de ajutor și a devenit translator pentru jandarmi și femeia ucraineană. Românca a fost uimită de empatia cu care a fost tratată femeia din Ucraina. Mai mult decât atât, jandarmul din Costinești a venit cu inițiativa de a o duce pe femeie acasă. Soția aceastuia era prezentă și a ajutat-o pe femeie cu niște haine și i-a plătit biletul de tren până la Suceava, pentru a ajunge la Kiev.

„Am  avut o experiență frumoasă alături de jandarm. Era data de 12 iulie, prima zi a mea la mare. Mă întorceam la cazare pe la 4 dimineața, după distracție, când am dat de un grup de jandarmi care încercau să rezolve un caz în care era implicată o femeie ucraineancă. Fiind vorbitoare de ucraineana, am decis să ajut cu traducerea.

M-a uimit foarte mult și mi-a rămas în suflet cum același jandarm a venit cu inițiativa proprie să o ia acasă, să-i dea de mâncare, soția sa i-a oferit și haine și au achitat biletul până la Suceava, ca aceasta să poată ajunge la Kiev! Faptul că acum este tras la răspundere referitor la intervenția fizică asupra unei persoane reținute… haideți să nu uităm că este în primul rând om, tot are dreptul de apărare. Cum a zis un om mare: Când simți durerea, ești viu.

Dar abia când simți durerea unui străin ești OM. Așa vreau să demonstrez că acest domn în primul si primul rând este OM. Să ajuți o străină care a rămas fără bani, desculță, nemâncată de 3 zile, dormind pe drumuri. Trebuie să poți să activezi în așa sferă și să rămâi tare!”, a fost mesajul turistei de pe rețelele de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *