Prima pagină » International » James Corden spune de ce a încetat să mai folosească Ozempic. Ce se întâmplă cu pacienții care vor să slăbească cu el

James Corden spune de ce a încetat să mai folosească Ozempic. Ce se întâmplă cu pacienții care vor să slăbească cu el

26 sept. 2024, 17:00,
Simona Ciobanu în International

Starul din „Gavin și Stacey” a vorbit deschis despre stilul său de viață. James Corden a mărturisit că a încercat Ozempic, un medicament utilizat de obicei pentru tratarea diabetului, în scopul pierderii în greutate, dar fără succes.

Actorul în vârstă de 46 de ani, cunoscut pentru implicarea sa anterioară în campaniile Weight Watchers și rolul din serialul „Fat Friends”, unde tematica centrală era slăbirea, a explicat că medicamentul nu l-a ajutat să-și reducă greutatea.

„Am încercat Ozempic, dar, după cum vezi, nu a funcționat cu adevărat pentru mine”, a spus Corden într-un interviu pentru emisiunea sa radio Sirius XM.

El a explicat că, în cazul său, mâncatul nu este legat de foame, adăugând: „Foarte rar mănânc doar pentru că mi-e foame”.

James Corden spune de ce a încetat să mai folosească Ozempic în lupta cu kilogramele

De asemenea, James a discutat despre lupta sa cu mâncatul compulsiv, mărturisind că se identifică cu persoane precum prezentatorul TV Richard Osman, care a vorbit despre relația complicată cu mâncarea din cauza sănătății mintale.

Osman, într-un interviu pe podcastul „How To Fail” al lui Elizabeth Day, a recunoscut că mâncarea a fost mereu un aspect central al vieții sale și o sursă constantă de stres.

James nu este singura vedetă care a încercat Ozempic. Stephen Fry a povestit despre experiența sa neplăcută cu medicamentul, menționând că l-a făcut să se simtă extrem de rău și să vomite de mai multe ori pe zi.

Oprah Winfrey, de asemenea, a recunoscut că a folosit Ozempic pentru a-și gestiona greutatea, înainte de a părăsi consiliul Weight Watchers la începutul acestui an.

Alertă globală cu privire la versiunile contrafăcute ale Ozempic

Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală cu privire la versiunile contrafăcute ale Ozempic. Medicamentul este cunoscut și sub denumirea de „injecție pentru slăbit”, în ciuda faptului că scopul său principal este tratamentul pentru diabetul de tip 2. OMS a declarat că medicamentele false ar putea reprezenta un pericol pentru sănătate, potrivit BBC.

Organizația i-a sfătuit pe oameni să se aprovizioneze cu acest medicament doar din surse de încredere, cum ar fi un medic, mai degrabă decât de pe site-uri obscure online sau prin intermediul rețelelor de socializare.

Persoanele fără diabet au luat Ozempic ca medicament pentru slăbit. Acest lucru a dus la penurie pentru persoanele cu diabet de tip 2 și a creat o piață pentru medicamente contrafăcute.

OMS a declarat că a urmărit creșterea numărului de rapoarte de Ozempic contrafăcute în întreaga lume începând cu 2022. Loturile false au fost confiscate de autoritățile din Marea Britanie, SUA și Brazilia.

„(Sfătuim) profesioniștii din domeniul sănătății, autoritățile de reglementare și publicul să fie atenți la aceste loturi contrafăcute de medicamente”, a declarat Dr. Yukiko Nakatani, director general adjunct al OMS pentru medicamente esențiale și produse de sănătate.

OMS a avertizat că este posibil ca unele injecții false să nu conțină deloc semaglutide sau ca altele să conțină alte medicamente, cum ar fi insulina, ceea ce duce la efecte „imprevizibile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`