Prima pagină » Local » Jale pe străzile din Iași! Peste 100 de ieșeni, prinși băuți la volan! Zeci de șoferi au ajuns în cătușe
Jale pe străzile din Iași! Peste 100 de ieșeni, prinși băuți la volan! Zeci de șoferi au ajuns în cătușe

Jale pe străzile din Iași! Peste 100 de ieșeni, prinși băuți la volan! Zeci de șoferi au ajuns în cătușe

29 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

De la începutul acestui an, polițiștii ieșeni au aplicat 24.287 de amenzi pe șoselele din județ. Mai mult, peste 100 de șoferi au fost prinși băuți la volan. Pe de altă parte, zeci de ieșeni au ajuns în arest după încălcarea legislației rutiere. Din păcate, numărul accidentelor rutiere grave nu a scăzut

Jale pe străzile din Iași! Peste 100 de șoferi au fost prinși băuți la volan de la începutul anului. Pe de altă parte, zeci de șoferi au fost reținuți pentru comiterea unor infracțiuni. Astfel, în primele 6 luni ale anului 2021, în urma acțiunilor derulate de polițiștii rutieri pe drumurile publice din județ, au fost aplicate 24.287 de amenzi pentru abateri la regimul rutier.

„De asemenea, au fost constatate sau sesizate 259 de infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 94 pentru conducerea unui vehicul fără permis, 108 pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 12 pentru refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice, 15 pentru punerea în circulație pentru conducerea unui autoturism neîmatriculat și 29 pentru părăsirea locului accidentului, iar una privind altă faptă”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Peste 30 de șoferi din Iași au ajuns după gratii în primele 6 luni ale anului

Polițiștii ieșeni au adăugat că, pe baza probatoriilor administrate, în cauzele penale amintite anterior au fost dispuse măsuri preventive.

„Astfel, 32 de persoane au fost reținute, 17 persoane au fost arestate preventiv, 9 persoane au fost plasate în arest la domiciliu, iar 5 persoane au fost plasate sub control judiciar”, a subliniat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Conform oamenilor legii, principalele cauze de producere a accidentelor rutiere în județul Iași sunt abateri comise de pietoni – 29 la sută, viteza neadaptată la condițiile de drum – 24 la sută, abateri comise de bicicliști – 19 la sută, neacordarea de prioritate vehiculelor – 16 la sută, neacordarea de prioritate pietonilor – 12 la sută.

Peste 3.000 de ieșeni au fost lăsați fără permisele de conducere

Pe parcursul primei părți a acestui an, pentru abaterile constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 3.138 de permise.

„Așadar, 1.346 de permise au fost reținute pentru depășirea regimului legal de viteză, 202 – pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 375 – pentru depășiri neregulamentare, 177 de permise pentru alcool, iar celelalte – pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase 737 de certificate de înmatriculare. Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii rutieri vă recomandă să adaptați permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic, să nu vă angajați în depășiri neregulamentare, să respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau de vehicule, să folosiți centura de siguranță și să nu conduceți dacă vă aflați sub influența alcoolului”, a încheiat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Din păcate, din cauza nerespectării regulilor de circulație, în județul Iași au avut loc și accidente grave de la începutul anului până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *