Prima pagină » Titlurile zilei » Jale pe strada VIP-urilor din Iași. Șoseaua Văleni, din zona Galata, se prăbușește – GALERIE FOTO, VIDEO

Jale pe strada VIP-urilor din Iași. Șoseaua Văleni, din zona Galata, se prăbușește – GALERIE FOTO, VIDEO

19 ian. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

O stradă cu casele unor VIP-uri din Iași a devenit un adevărat coșmar pentru conducătorii auto. Strada Văleni, din cartierul Galata, a fost cârpită de Primăria Iași în toamna anului trecut, însă investiția a fost insuficientă

Dezastru pentru câteva zeci de persoane dintr-o zonă a municipiului Iași. Cei care locuiesc pe strada Văleni, din cartierul Galata, au ajuns să trăiască un adevărat coșmar. Strada a fost una dintre cele mai căutate artere din oraș în urmă cu circa 20 de ani. Mai multe persoane influente din municipiu și-au ridicat adevărate palate pe strada Văleni, zona fiind una selectă la vremea respectivă. Lucrurile s-au schimbat însă radical, în ultimii ani, după ce șoseaua s-a surpat, iar traficul rutier a devenit o aventură.

Dezastru pe strada unde se află casele unor VIP-uri din Iași

Pe strada Văleni se află, printre altele, casa în care a locuit Constantin Simirad, fostul primar al municipiului Iași. Locuința fostului edil, decedat în cursul anului trecut, este folosită de rudele acestuia în continuare. Pe această stradă a locuit și fostul prefect Florin Vitan, care, din păcate, a decedat în 2020. De asemenea, pe strada Văleni mai locuiesc și câțiva oameni de afaceri din municipiu, medici, directori și nu numai. Toți aceștia și-au construit casele în preajma anilor 2000, la vremea respectivă strada Văleni fiind extrem de căutată. Între timp, situația s-a schimbat radical.

Primăria Iași a peticit strada din cartierul Galata

Strada Văleni din Galata este și una dintre cele mai distruse din oraș, fiind puternic afectată de alunecările de teren. Defrișările masive din pădurea Galata, dar și problemele cu pânza freatică au făcut ca șoseaua să fie din ce în ce mai distrusă. După reclamațiile din ultimii ani, Primăria a reușit doar să cârpească șoseaua.

”Au venit cei de la Primăria Iași prin luna octombrie a anului trecut și au peticit strada. Categoric este mai bine, măcar nu mai sunt craterele imense, unde mai toți își rupeau mașinile. Să sperăm că strada va fi refăcută cât de curând”, a spus o ieșeancă din zona respectivă.

Totuși, strada respectivă va fi reabilitată, conform celor de la Primărie. Zona se numără printre cele mai periculoase din Iași, versantul Galata având numeroase probleme.

Dezastru în mai multe zone din municipiul Iași.

În municipiu sunt mai multe străzi care arată ca după război și care au nevoie de reabilitare urgentă. Cele mai mari probleme sunt în zonele Țicău, Păcurari sau în Valea Adâncă din zona CUG. Primăria Iași a anunțat că speră ca pe o mare parte să le prindă în proiectul de buget sau să găsească o altă sursă de finanțare. De altfel, autoritatea locală a arătat că în bugetul pe anul 2022 vor fi alocate fonduri pentru proiectarea și reabilitarea unor străzi din oraș.

Lista străzilor prinse în bugetul pe 2022.

În calcul intră și modernizarea străzilor Alba Iulia, Podoleanu, Gloriei, Călugăreni, Bucovinei, Poienilor, Teascului și fundacul Strugurilor. Municipalitatea va trece și la proiectarea străzilor Pompei, Banat și Zlataust, a șoselei Ștefan cel Mare și Sfânt, stradelei și fundacului Plopii fără Soț. În buget mai intră și fonduri pentru trecătoarea Vișan și bulevardul Poitiers, precum și pentru crearea unei benzi suplimentare pe direcția șoseaua Arcu-strada Păcurari, adiacentă Pasajului ”Octav Băncilă” din Iași. Strada Văleni, pe care se află casele unor VIP-uri din Iași, se află în proiectare, urmând a fi prinsă și în bugetul pe anul 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *