Prima pagină » Local » Jale mare în ţigănie după survolarea elicopterelor! Arestări în urma descinderilor cu „mascaţi”! Şase Stăneşti, după gratii! – FOTO/ VIDEO

Jale mare în ţigănie după survolarea elicopterelor! Arestări în urma descinderilor cu „mascaţi”! Şase Stăneşti, după gratii! – FOTO/ VIDEO

17 apr. 2020, 15:42,
în Local

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis vineri propunerile de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a şase persoane, iar, pentru una, s-a dispus arestarea la domiciliu, conform anchetatorilor. Procurorii au formulat propuneri de arestare pe numele lui Cătălin, Ionel, Marian-Corduneanu, Ferdinand, Ionuţ, Ionel şi Berculică Stănescu.

Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi contestată. Anchetatorii au afirmat că 16 cauze au fost reunite în unul singur, acesta fiind în cercetări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Astfel, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 11 persoane, pentru comiterea, din 2017, până în prezent, a unor fapte de înşelăciune.

„Inculpaţii identificau persoane din alte judeţe, care comercializau produse, cu precădere din lemn, produse alimentare, legume, fructe, pe care le determinau să le livreze diverse cantităţi în diferite locuri, unde le descărcau. Deşi iniţial stabileau plata pe loc, , după descărcare invocau diverse motive de amânare a plăţii, finalizând prin a nu mai achita vreo sumă de bani celor care livrau marfa”, a declarat vineri Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Conform acesteia, ulterior, indivizii valorificau marfa în interes propriu sau prin intermediari.

Au profitat de Covid-19! Oamenii legii au mai afirmat că prejudiciile variază între 250 şi 20.000 de lei.

„Acţiunile inculpaţilor s-au intensificat după instituirea stării de urgenţă, aceştia profitând de dificultăţile producătorilor de a-şi comercializa marfa, pe de o parte, precum ;i de antrenarea organelor de ordine publică în activităţile de prevenire a răspândirii îmbolnăvirilor cu virusul Covid-19”, a adăugat Monica Palaghia.

Amintim că, joi dimineaţă, oamenii legii au efectuat percheziţii la 15 adrese. Au fost ridicate bunuri, mărfuri şi bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată. Ulterior, 11 persoane au fost reţinute. Dintre acestea, patru au fost puse sub control judiciar, iar, pentru şapte, au fost formulate propuneri de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`