Prima pagină » Local » Jale în lumea interlopă din Iași! Alex Corduneanu, condamnat cu executare pentru trafic de heroină!
Jale în lumea interlopă din Iași! Alex Corduneanu, condamnat cu executare pentru trafic de heroină!

Jale în lumea interlopă din Iași! Alex Corduneanu, condamnat cu executare pentru trafic de heroină!

27 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Lumea interlopă din Iași a fost cuprinsă ieri de jale, după ce Alex Corduneanu, fiul lui Costel Corduneanu, a fost condamnat definitiv de către judecătorii ieșeni. Alex Corduneanu a primit o pedeapsă de 3 ani și 8 luni de închisoare, pentru trafic de heroină și deținere de droguri în vederea consumului propriu

Jale în lumea interlopă din Iași, după ce Alex Corduneanu, fiul lui Costel Corduneanu, a fost condamnat ieri cu executare pentru trafic de heroină!
Astfel, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au respins ieri apelurile formulate de procurorii DIICOT și de Alex Corduneanu împotriva sentinței emisă la fond de Tribunalul Județean.

„Instanța respinge, ca nefondate, apelurile formulate de DIICOT Iași și inculpatul-apelant Alex Corduneanu împotriva sentinței penale pronunțată de Tribunalul Iași, pe care o menține. Definitivă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Alex Corduneanu, condamnat de Tribunalul Iași din cauza drogurilor

La finele lunii martie 2020, Alex Corduneanu, membru marcant în lumea interlopă din Iași, a fost condamnat de prima instanță, Tribunalul Iași, la 3 ani și 8 luni de închisoare, pentru trafic de heroină și deținere de droguri, în vederea consumului propriu.
Procesul celui mai tânăr membru al clanului Corduneanu a început în urmă cu câteva lui. Procurorii DIICOT Iași l-au trimis în judecată pe acest membru al lumii interlope, pentru trafic de droguri de mare risc și, respectiv, deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

Membru din lumea interlopă din Iași, prins în trafic cu heroină

În urmă cu câteva luni, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus audierea fiului lui Costel Corduneanu, Alex. Asta, după ce, la finele anului trecut, Alex Corduneanu a fost ridicat de polițiști pentru că a fost prins având droguri asupra lui. Alex Corduneanu ar fi avut asupra sa peste 30 de grame de heroină. Totul s-a întâmplat în județul Vaslui, dar cazul a fost preluat de oamenii legii din Iași.

Astfel, la un moment dat, la intrarea în Vaslui, a fost trasă pe dreaptă o mașină marca Seat. În mașină se aflau trei persoane. Polițiștii au încercat să discute cu șoferul și pasagerii, însă toți aveau un comportament ciudat. Atunci, oamenii legii au făcut verificări și i-au controlat pe cei trei. La unul dintre aceștia, polițștii au găsit cannabis și o râșniță, iar, la altul, metadonă. La cel de-al treilea, polițiștii au descoperit aproximativ 30 de grame de heroină.

Alex Corduneanu, descoperit în trafic cu droguri dintr-o întâmplare

De remarcat este faptul că Alex Corduneanu ar fi fost prins dintr-o întâmplare. Asta, după ce, în Bârlad, a fost spart un magazin, iar suspecții au folosit o mașină roșie. Pentru a ajunge la ei, polițiștii vasluieni au organizat filtre în mai multe zone din județ.

După ce a fost prins, Alex Corduneanu le-a spus oamenilor legii la acea dată că avea drogurile pentru consum propriu. La scurt timp, el a fost ridicat și dus inițial la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, conform procedurii. Ulterior, Alex Corduneanu a fost acuzat de trafic de heroină.
În urma trimiterii în judecată și, respectiv, a condamnării definitive, lumea interlopă din Iași a fost lovită de jale, aceasta fiind o nouă lovitură primită în ultimele luni de clanul Corduneanu. De altfel, surse judiciare susțin că cele 11 rețineri efectuate ieri de procurorii DIICOT Iași într-un alt dosar de trafic de heroină ar fi izbucnit după prinderea lui Alex Corduneanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`