Prima pagină » Stiri si curiozitati » Jägermeister, băutura cu multiple beneficii pentru sănătate. Iată ce o face specială

Jägermeister, băutura cu multiple beneficii pentru sănătate. Iată ce o face specială

10 dec. 2021, 16:27,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Jägermeister este una dintre cele mai cunoscute băuturi alcoolice din întreaga lume. Puțini oamenii știu, dar această băutură vine la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Jägermeister, în traducere „Maestru vânător”, este o băutură alcoolică, a cărei rețetă a fost creată în anul 1935, de către Curt Mast. A apărut pe piață abia în anii 1980, când importatorul Sidney Frank a intrat în posesia drepturilor asupra acestei licori. El a venit cu impresionanta idee de a promova băutura ca shot pentru petrecerile studenților din America. Însă, Jägermeister este mai mult decât atât.

Este o băutură alcoolică, realizată exclusiv din ingrediente naturale, 56 la număr. Acestea sunt cântărite atent și lăsate la macerat în alcool și apă, timp de cinci luni. Apoi, acest concentrat este amestecat și filtrat, după care este depozitat în butoaie de stejar. Stă la odihnit timp de un an, apoi este amestecat cu zahăr, caramel și alcool. Este îmbuteliat și scos pe piață în celebrele sticle verzi.

pahare cu Jägermeister

Jägermeister este o băutură alcoolică, realizată exclusiv din ingrediente naturale, 56 la număr.

Jägermeister, beneficii pentru sănătate

Trecută printr-un proces minuțios și prin sute de controale de calitate, băutura alcoolică Jägermeister este extrem de benefică pentru sănătate. Acest lichior conține multe ingrediente cu proprietăţi digestive, inclusiv rădăcină de ghimbir, scoarţă de scorţişoară, cardamom, coajă de portocală, anason şi coriandru. Un lucru mai puțin cunoscut este că, dacă beți un pahar de Jägermeister, după ce ați mâncat copios, vă veți simți mai bine. Digestia se va realiza cu ușurință, iar efectele alimenteleor bogate în grăsimi nu vor fi resimțite.

De asemenea, Jägermeister este folosită adesea și ca remediu împotriva tusei.

Mai mult, această băutură este extraordinară în bucătărie. Poate fi folosită pentru prepararea unor mâncăruri gustoase, pline de savoare. Așa cum folosim vin, whisky, rom sau vodkă în anumite rețete, putem să utilizăm și Jägermeister. Merge perfect în combinație cu sos de barbecue pentru aripioare, tacos de pui sau deserturi. Ba chiar poate fi folosit pentru burgeri, medalioane de porc, vită, frigăruie de pui şi mini burgeri cu carne de porc. Invitații vor fi impresionați!

Jägermeister este băutura de bază în multe cocktail-uri

Chiar dacă poate fi consumat ca atare, Jägermeister este ingredientul principal în nenumărate cocktail-uri. Surfer on Acid, Fright Night in the Grove, German Vacation sau Red-Headed Slut sunt câteva exemple de cocktail-uri cu Jäger, potrivit beicevrei.ro.

Iată cum se prepară Fright Night in the Grove, Red-Headed Slut și German Vacation.

Fright Night in the Grove

Acesta este un cocktail cu accente tropicale. Pe lângă Jägermeister, conține suc de grapefruit și tequila. Rețeta este următoarea: 60 ml Jagermeister, 15 ml tequila reposado, 15 ml sirop simplu și 30 ml suc proaspăt de grapefruit. Este un cocktail rafinat, dar nu are calorii puține.

cocktail cu Jägermeister

Fright Night in the Grove

Red-Headed Slut

Red-Headed Slut poate fi obținut din 30 ml de Jagermeister, 30 ml de schnapps de piersici și 60 ml de suc de merișoare. Poate fi consumat, chiar dacă ești la dietă, deoarece are doar 136 de calorii.

cocktail cu Jägermeister

Red-Headed Slut

German Vacation

German Vacation este un alt cocktail obținut cu Jägermeister, care te duce cu gândul la vacanță. Se prepară cu rom auriu, ghimbir, Finest call orgeat syrup, puţină lămâie şi o porţie zdravăna de bitter. Aromele se îmbină perfect și rezultă o băutură excelentă, pe care o vei savura până la ultima picătură.

cocktail cu Jägermeister

German Vacation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *