Prima pagină » Local » Jafuri comise chiar în centrul Iașului! Autorul a sperat că va scăpa basma curată. Ieșeni, mare atenție la ce faceți cu portofelele!
Jafuri comise chiar în centrul Iașului! Autorul a sperat că va scăpa basma curată. Ieșeni, mare atenție la ce faceți cu portofelele!

Jafuri comise chiar în centrul Iașului! Autorul a sperat că va scăpa basma curată. Ieșeni, mare atenție la ce faceți cu portofelele!

01 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ a fost pedepsit recent de judecători, după ce a fost acuzat de comiterea unor jafuri în centrul Iașului. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Prințu Căldăraru la 1 an și 8 luni de închisoare, pentru furt și furt calificat. Conform anchetatorilor, individul urmărea victimele și le sălta portofelele

Jafuri comise chiar în centrul Iașului! Autorul a sperat că va scăpa basma curată. Noroc cu camerele de luat vederi! Un individ a fost pedepsit recent de judecători, după ce a fost acuzat de comiterea unor jafuri în centrul Iașului. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Prințu Căldăraru la 1 an și 8 luni de pușcărie, pentru furt și furt calificat.

„Instanța admite acțiunea formulată de către părțile civile. Îl obligă pe inculpatul Prințu Căldăraru la plata către partea civilă C.M. a sumei de 1.500 de lei și către partea civilă C.A.A. a sumei de 200 de lei, cu titlu de despăgubiri civile – daune materiale”, au precizat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Prințu Căldăraru, acuzat de furt și furt calificat

De remarcat este faptul că sentința emisă de Judecătoria Iași nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Prințu Căldăraru (40 de ani) a început pe data de 26 februarie 2021. Asta, după ce individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv și la domiciliu, între 13 februarie și 31 martie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzațiile de furt și furt calificat.

Procurorii spun că ieșeanul își urmărea victimele

Anchetatorii spun că recidivistul Prințu Căldăraru a intrat în vizorul lor, în acest caz, la începutul anului trecut.

„În ziua de 26 februarie 2020, în jurul orei 14:30, în timp ce persoana vătămată C.M. se afla în zona Târgu Cucu, inculpatul i-a sustras din buzunarul exterior de la piept suma de 1.500 de lei. De asemenea, în ziua de 11 ianuarie 2021, în jurul orei 18:56, în timp ce se afla pe o stradă din Iași, inculpatul a sustras din buzunarul hainei unei alte persoane vătămate un portofel în care avea suma de 200 de lei”, au subliniat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Oamenii legii au afirmat că, după ce cele două victime au formulat plângeri penale, suspectul a fost identificat pe baza imaginilor surprinse de camerele de luat vederi din zonele respective, dar și cu ajutorul unei recunoașteri după un set de fotografii. Anchetatorii au adăugat că Prințu Căldăraru și-a urmărit victimele.

„Din vizionarea înregistrărilor video surprinse de camerele de supraveghere aparținând Express Caffe, se observă cum, pe 26 februarie 2020, în intervalul orar 14:15:57- 14:16:43, inculpatul stă în stația Târgu Cucu și supraveghează zona, iar apoi pleacă din stație către Mănăstirea Golia. În jurul orei 14:27 se observă că persoana vătămată a ajuns în stația Bucegi din zona Târgu Cucu, iar, din spatele acesteia, a venit inculpatul Prințu Căldăraru, care a apucat victima de mână și a condus-o la banca din stație, s-a aplecat spre aceasta, moment în care, profitând de starea de ebrietate a acesteia, i-a sustras suma de 1.500 de lei pe care o avea în buzunarul exterior de la piept al gecii, apoi a plecat în grabă”, au spus oamenii legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *