Prima pagină » National » Jaf la o bancă din Brăila. Noi detalii despre incident: Poliția încă îl caută pe infractor – VIDEO
Jaf la o bancă din Brăila. Noi detalii despre incident: Poliția încă îl caută pe infractor - VIDEO

Jaf la o bancă din Brăila. Noi detalii despre incident: Poliția încă îl caută pe infractor – VIDEO

14 oct. 2021, 14:19,
Roxana Butuc, în National

Miercuri, 13 octombrie 2021, polițiștii din Brăila au fost chemați de urgență la sucursala unei bănci la care tocmai se produsese un jaf. Aceștia s-au deplasat la locul faptei însă hoțul deja fugise cu banii de la bancă.

Conform anchetatorilor, infractorul a luat din bancă mai multe mii de euro. Poliția încă îl caută pe hoț.

O bancă din Brăila a fost jefuită. Hoțul a furat câteva mii de euro

Ieri, o angajată a unei bănci din Brăila a sunat la numărul unic de urgență 112, raportând un jaful poliției. În imaginile surprinse de camera de supraveghere, hoțul a intrat în bancă cu îmbrăcat cu un hanorac cu glugă, purtând o mască chirurgicală și mănuși.

Conform declarațiilor angajatei, bărbatul i-a întins un bilet și i-a făcut semn către sertarul cu bani. Aceasta s-a conformat instrucțiunilor primite, deschizând sertarul, pe care băratul a început imediat să-l golească după care a fugit rapid din bancă.

„În acest moment, poliţiştii împreună cu jandarmii brăileni efectuează activităţi de verificare şi căutare pentru localizarea şi depistarea persoanei în cauză, precum şi pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, precizează IPJ Brăila.

Polițiștii încă îl caută pe infractor din Brăila

La o zi după incident, 14 octombrie 2021, poliția din Brăila a venit cu noi detalii. Din bancă au fost furați aproximativ 17.500 de lei și 2.535 de euro. De asemenea, pe bilețelul primit, era scris faptul că aceasta nu va fi rănită dacă îi va da banii. În timp ce hoțul lua banii din sertar, funcționara a apăsat butonul de panică.

Un alt jaf la o bancă din București

În cursul anului trecut, un alt jaf la o bancă din Capitală.  Hoțul a reușit să fugă cu suma de 10.000 de lei. Conform informațiilor autorităților, tânărul a intrat în sucursală, a ameninţat o funcționară și a reușit să ia suma de bani menționată.

Angajații au declarat faptul că, infractorul le-a dat un bilețel pe care era scrisă o amenințare „ai 10 secunde sa-mi dai banii altfel te tai”. De asemenea, în momentul de atunci, în bancă mai prezente și alte persoane, însă nimeni nu a fost rănit. Hoțul a reușit să plece înainte ca butonul de panică să fie activat.

„Astăzi, în jurul orei 10.00, prin apel 112 a fost sesizat faptul că într-un sediu bancar din sectorul 2 a pătruns un bărbat, care a amenințat una dintre casierie și a reușit sustragerea sumei de 10.000 de lei

Bărbatul a reușit să fugă înainte de declanșarea sistemului de alertare prin acționarea butonului de panică.

Amenințarea a fost realizată prin intermediul unui înscris. La acel moment, în agenție se aflau doar angajați.

Nicio persoană nu a fost rănită. Cercetările au fost preluate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, în vederea identificării bărbatului și recuperării prejudiciului”, a declarat Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Un hoț din Bârlad a furat un manechin cu tot cu haine dintr-un magazin

Din edițiile trecute ale Cotidianului „BZI”, amintim un alt caz, unde un hoț din Bârlad a furat haine dintr-un magazin ziua în amiaza mare, acesta a plecat cu tot cu manechin și hainele de pe el. Patronul magazinului a făcut publice imaginile, făcând apel către persoanele care ar putea să-l cunoască pe individ pentru a-l reclama la poliție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *