Prima pagină » Local » Jaf în interiorul unei case de amanet din Iași! Autorul, pedepsit de judecătorii ieșeni
Jaf în interiorul unei case de amanet din Iași! Autorul, pedepsit de judecătorii ieșeni

Jaf în interiorul unei case de amanet din Iași! Autorul, pedepsit de judecătorii ieșeni

15 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ a fost pedepsit recent de judecători, după ce a fost acuzat de comiterea unui jaf într-o casă de amanet din Iași. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Cătălin Florin Ianțoc pentru furt. Oamenii legii spun că individul a mai avut probleme cu legea, acesta fiind pedepsit la un moment dat la 6 ani şi 7 luni de temniță.

Jaf în interiorul unei case de amanet din Iași! Autorul a fost pedepsit recent de judecători, după ce a fost acuzat de comiterea acestui jaf. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Cătălin Florin Ianțoc pentru furt. Pentru această faptă, judecătorii i-au aplicat ieșeanului o pedeapsă de 1 an şi 3 luni, pentru furt. Însă magistrații au constatat că individul a mai fost pedepsit în trecut la 6 ani şi 7 luni de temniță, pedeapsă pe care o mențin.

„Instanța obligă inculpatul să îi plătească părţii civile SC Să vă fie de folos SRL suma de 3.000 de lei, cu titlu de daune materiale”, au spus judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Jaf în interiorul unei case de amanet din Iași: autorul, dibuit de oamenii legii

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Acest proces al lui Cătălin Florin Ianțoc a început pe data de 12 februarie 2020. Individul a fost trimis în judecată de procurori sub acuzația de furt.

„În ziua de 23 august 2017, în jurul orei 14:30, în timp ce se afla în incinta casei de amanet aparținând SC Să vă fie de folos SRL cu punct de lucru în municipiul Iași, profitând de neatenția administratorului, a sustras un telefon mobil marca Iphone 6, cauzând un prejudiciu în valoare de 3.000 de lei”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșeanul Cătălin Florin Ianțoc a recunoscut comiterea faptei

După comiterea faptei, ieșeanul Cătălin Florin Ianțoc s-a făcut nevăzut. La rândul său, administratorul casei de amanet a anunțat Poliția printr-un apel la 112. Oamenii legii au venit la fața locului și au demarat cercetările. Aceștia au constatat că, în ziua respectivă, individul a mers la casa de amanet, i-a cerut administratorului să-i dea din vitrină un telefon marca Iphone 6 pentru a se uita la el.

„Administratorul i-a înmânat telefonul respectiv, iar inculpatul – a început să îl verifice, lăsând impresia că este interesat să-l cumpere. Cu această ocazie a introdus în telefon o cartelă și l-a pus la încărcat, așezându-l pe o masă pe hol. La un moment dat, profitând de faptul că în amanet a intrat o altă persoană, iar administratorul a început să discute cu aceasta, nemaifiind atent, a luat telefonul de pe masă, l-a introdus în buzunarul din partea stângă a gecii cu care era îmbrăcat, s-a deplasat spre ieșirea din casa de amanet, după care a pulverizat spray iritant-lacrimogen în zona ușii de acces în magazin, fără a vătăma pe nimeni, și a fugit de la fața locului, dispărând printre blocuri. În aceeași zi, inculpatul i-a vândut telefonul unei persoane necunoscute, pe stradă, pentru suma de 1.500 de lei”, au mai susținut oamenii legii.

La audieri, individul a recunoscut comiterea faptei, jaful de la casa de amanet din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *