Prima pagină » Local » Jaf după jaf la Iași! Încă un seif a fost furat din zona Gării! De data aceasta, Farmacia Fortis a fost vizată. În aceeași noapte, și Sala de jocuri 77777 a fost spartă de hoți (EXCLUSIV)

Jaf după jaf la Iași! Încă un seif a fost furat din zona Gării! De data aceasta, Farmacia Fortis a fost vizată. În aceeași noapte, și Sala de jocuri 77777 a fost spartă de hoți (EXCLUSIV)

09 nov. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Local

Jaf după jaf la Iași. De câteva zile, polițiștii sunt în alertă după ce mai multe seifuri au dispărut. Două farmacii din zona Gării Iași au fost sparte, iar hoțul a plecat cu câte un seif de la fiecare. Și o sală de jocuri din aceeași zonă a fost „vizitată”, însă hoțul nu a reușit să fure nimic de acolo pentru că alarma a pornit. Tot zilele trecute, o altă farmacie din zona Gării a fost spartă, iar de acolo a fost furat un seif cu aproximativ 18.000 de lei

Jaf după jaf la Iași. În ultima perioadă, polițiștii se confruntă cu un fenomen nu prea des întâlnit. Din mai multe societăți comerciale au dispărut seifuri. Zilele trecute, zona Gării din Iași a fost frecventată de hoți. Două farmacii au fost sparte, iar din ele au dispărut două seifuri. De la începutul acestei luni, hoții par că stau cu ochii în 4 și caută farmacii sau săli de jocuri. Pe 5 noiembrie, o farmacie Catena avea să fie spartă. De acolo, hoții au sustras un seif greu de câteva kilograme în care se aflau 18.000 de lei.

„La data de 5 noiembrie, în jurul orei 1:00, polițiștii au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție în incinta unei farmacii din municipiul Iași, de unde ar fi sustras un seif cu bani. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale (SIC) efectuează cercetări în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului”, au transmis reprezentanții inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Oamenii legii sunt pe urmele hoților, însă până acum nu au reușit să-i prindă.

Farmacia Fortis și Sala de jocuri 77777 din zona Gării, jefuite

La doar o zi distanță, pe data de 6 noiembrie, polițiștii aveau să fie sesizați din nou. De data aceasta, reprezentanții Farmaciei Fortis au cerut ajutorul polițiștilor. Și din această farmacie a fost furat un seif, însă în acesta se regăsea o sumă mai mică de bani. Surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii „BZI” că în seif s-ar fi aflat aproximativ 5.000 de lei. Hoții s-au făcut din nou nevăzuți. La doar câteva minute distanță, o sală de jocuri de noroc, 77777, a fost spartă. Hoțul care a pătruns în interior nu a reușit să fure nimic deoarece s-a speriat de alarmă. Acum, oamenii legii trebuie să-i prindă pe autori. Nu este clar dacă este vorba despre aceleași persoane în toate cele trei cazuri. În orice caz, dacă vor fi prinși, autorii riscă ani grei de pușcărie. Indiciile pe care le au însă polițiștii sunt foarte puține, de asta și acum autorii se bucură de libertate.

Sala de jocuri de pe șoseaua Națională, spartă la finalul lunii trecute

La sfârșitul lunii trecute, un individ a încercat să fure un seif dintr-o sală de jocuri. Astfel, un tânăr din Iași a dat din nou de greu, asta după ce a încercat să spargă seiful dintr-o sală de jocuri de noroc. Alexandru Dolcan, un cunoscut de-al polițiștilor, a încercat să dea o lovitură de zile mari. Duminică, pe 24 octombrie, bărbatul a intrat într-o sală de jocuri de pe Șoseaua Națională și a încercat să plece cu seiful. Asta se întâmpla în jurul orei 3:00. Nu a reușit, însă nu s-a dat bătut. După câteva ore, aproape de ora 6, a mai făcut o încercare. Nici de această dată nu a avut succes. Angajații sălii au anunțat dimineață Poliția, iar în câteva zile polițiștii au reușit să-l identifice și să-l prindă pe Alexandru Dolcan. Modul său de operare ar fi similar cu cel folosit în luna noiembrie a anului 2018. Atunci Dolcan a mers tot într-o noapte de duminică la o sală de jocuri de noroc și a plecat de acolo cu buzunarele pline.

Tânărul a intrat atunci într-una din sălile de jocuri din Podu Roș și a furat dintr-un seif suma de 17.637 de lei. Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și au făcut mai multe verificări. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași (SIC) l-au ridicat pe bărbat și l-au dus la audieri. Alexandru Dolcan este bănuit de comiterea acestei fapte. Surse din cadrul anchetei au precizat că ieșeanul a forțat ușa sălii de jocuri „Fortuna”, a găsit cheia de la seif, care era pusă într-o cutie lângă casa de marcat și a descuiat fără prea multe probleme încuietoarea, apoi a plecat cu toți banii. Cel mai probabil, bărbatul cunoștea destul de bine sala de jocuri, având în vedere că era client fidel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *