Prima pagină » Titlurile zilei » Jaf cum numai în filmele cu mafioți poți vedea! Femeia unui om de afaceri a fost legată cu cabluri și a privit toate scenele din propria vilă! Un racket moldovean a pus la cale un furt de peste 100.000 de euro!

Jaf cum numai în filmele cu mafioți poți vedea! Femeia unui om de afaceri a fost legată cu cabluri și a privit toate scenele din propria vilă! Un racket moldovean a pus la cale un furt de peste 100.000 de euro!

25 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Vila unui om de afaceri a fost spartă de doi indivizi mascați. Unul dintre suspecți a fost prins de procurorii ieșeni. Cei doi au luat din seifuri bani și bunuri de 114.000 de euro, printre care și un pistol Heckler & Koch, după un jaf ca-n filme

O spargere ca-n filme l-a lăsat pe un om de afaceri fără 114.000 de euro și fără un pistol Heckler & Koch. Jaful a fost comis de doi indivizi mascați. Unul dintre cei doi suspecți a fost prins recent de procurorii ieșeni. Suspectul a fost reținut, iar, mai apoi, a ajuns în fața instanței.
Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis, de altfel, cererea de extrădare formulată de autoritățile germane, în cazul lui Stas Malașevschi (30 de ani).

„Instanța admite sesizarea formulată de Tribunalul Offenburg (Germania) pentru executarea mandatului european de arestare emis pe numele persoanei solicitate Stas Malașevschi, în vederea cercetării pentru comiterea unor infracțiuni. Constată că persoana solicitată a consimțit la predare. Dispune predarea persoanei solicitate către Tribunalul Offenburg. Menține starea de arest a persoanei solicitate pentru 30 de zile. Definitivă”, au precizat magistrații ieșeni.

Un om de afaceri din Germania, jefuit de doi indivizi mascați: el și soția lui, legați cu cabluri

Recent, autoritățile germane au emis un mandat european de arestare pe numele lui Stas Malașevschi. Conform anchetatorilor din Offenburg, individul ar fi participat, în urmă cu câteva luni, la un jaf ca-n filme.

„Subiectul, care purta mască, și un complice neidentificat până acum, de asemenea mascat, au intrat pe proprietatea complet înconjurată de apă a părții vătămate, care locuiește acolo într-o vilă. La început, infractorii au doborât victima G.M., care stătea pe terasă, iar, ulterior, pe soțul ei, Jürgen G., care fusese trezit de țipetele femeii. După o scurtă altercație, în cursul căreia bărbatul victimă a suferit răni ușoare, ambele victime au fost legate cu cabluri și separate una de cealaltă”, au povestit oamenii legii.

Aceștia au mai afirmat că omul de afaceri și soția sa au fost amenințați constant cu un cuțit.

„Infractorii l-au forțat pe Jürgen G. să deschidă un seif din dormitorul vilei, din care au luat aproximativ 28.000 de euro în numerar și un pistol Heckler & Koch USP, de calibrul 45 ACP, în valoare de aproximativ 750 de euro. Mai mult, suspecții au furat mai multe ceasuri de lux, în valoare de aproximativ 65.000 de euro, precum și aur în valoare de aproximativ 20.000 de euro”, au mai menționat anchetatorii.

Stas Malașevschi a mers cu omul de afaceri în subsolul vilei, la cel de-al doilea seif

Anchetatorii germani au afirmat că, la scurt timp, Stas Malașevschi l-a luat pe omul de afaceri german și l-a dus în pivnița vilei.

„Subiectul a mers, apoi, în pivniță cu Jürgen G. și l-a forțat să deschidă seiful amplasat acolo. Într-un moment în care nu a fost urmărită, femeia victimă, G.M., a reușit să activeze o alarmă din dormitor, care a declanșat un semnal acustic și optic. Subiectul s-a întors cu Jürgen G. la parter și a lovit-o o dată în față pe G.M. Ca urmare, femeia a suferit o umflare a ochiului drept și durere. Subiectul și complicele său au părăsit apoi casa, prin verandă. Proprietatea furată valorează aproximativ 114.000 de euro”, au subliniat magistrații germani.

Aceștia au adăugat că jaful a fost comis pe 13 mai 2020, în vila omului de afaceri din localitatea germană Kehl. Oamenii legii au demarat de urgență ancheta, sub acuzațiile de furt armat sau organizat și jaf grav, precum extorsiune și vătămare corporală. Pentru aceste infracțiuni, Codul Penal german prevede o pedeapsă maximă de 15 ani de pușcărie. În momentul în care a fost prins și reținut, Stas Malașevschi a refuzat să dea vreo declarație cu privire la acest subiect. Anchetatorii au constatat că individul de 30 de ani are dublă cetățenie, româno-moldoveană, că locuiește în județul Iași și că nu are alte dosare pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`