Prima pagină » Local » Ivermectina va fi administrată în spitalele din Iași și România. Iată controversele din jurul tratamentului
Ivermectina va fi administrată în spitalele din Iași și România. Iată controversele din jurul tratamentului

Ivermectina va fi administrată în spitalele din Iași și România. Iată controversele din jurul tratamentului

07 feb. 2021, 11:38,
George Cristian în Local

Ivermectina a ţinut prima pagină a tuturor publicaţiilor din România. În urmă cu câteva săptămâni, medicamentul care era administrat animalelor nu se mai găsea în farmaciile de profil din România. În cele din urmă, în urma unor noi decizii luate de conducerea centrală, celebrul medicament se va administra şi în spitalele din România.

Ivermectina este un medicament administrat animalelor fiind un un antiparazitar ieftin. Totuşi, mai mulţi specialişti au tras semnale de alarmă spunând că, luat necorespunzător, medicamentul ar putea avea efecte negative pentru pacienţi.

Ivermectina va fi folosit şi în spitalele din România

Conform ultimelor date, Ivermectina va fi folosit şi în spitalele din România. Medicamentul este deja folosit pe scară largă în SUA iar de săptămâna trecută, medicamentul a început să fie folosit şi în spitalele din Franța. Medicamentul va fi introdus în studiu clinic în spitalele universitare din ţară printre care şi în Iași.

Într-o declaraţie dată în exclusivitate pentru BZI.RO, medicul Florin Roşu relata faptul că Ivermectina este folosită în mai multe ţări, dar acest lucru se datorează faptului că medicamentul folosit este pentru uz uman nicidecum animal:

„Atât timp cât aceste medicamente sunt de uz veterinar și nu sunt aprobate de comisiile naționale, nu ar trebui să fie folosite. Sunt anumite țări care îl folosesc (n.r.- Ivermectina) pentru tratamentul COVID-19 și sunt de uz uman, doar administrat la recomandarea medicului. Nu recomand automedicația. Nu este făcut niciun studiu care să ne confirme eficacitatea asupra infecției cu noul coronavirus și, totodată, nu cunoaștem efectele adverse asupra organismului pentru o perioadă mai lungă de timp. În continuare recomandăm administrarea tratamentului autorizat de OMS pentru COVID-19. Pot să apară disfuncții renale, hepatice, ca efecte adverse, dacă medicamentul nu este utilizat strict pentru uz veterinar”, susține dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`