Prima pagină » Sanatate » Medicamente » Ivermectina nu este recomandată de OMS pentru tratamentul pacienților cu Covid-19
Ivermectina nu este recomandată de OMS pentru tratamentul pacienților cu Covid-19

Ivermectina nu este recomandată de OMS pentru tratamentul pacienților cu Covid-19

02 apr. 2021, 12:12,
în Sanatate

Organizația Mondială a Sănătății recomandă „a nu se utiliza ivermectina” pentru pacienții cu Covid-19, cu excepția studiilor clinice.

Ivermectina este un antiparazitar utilizat în mod obișnuit, care face obiectul unei campanii promoționale intense pe rețelele de socializare, însă, potrivit experților OMS, datele din studiile clinice pentru măsurarea eficacității acesteia împotriva Covid-19 nu au dat rezultate concludente, relatează AFP, pe 31 martie.

De asemenea, organizația recomandă, printr-un comunicat de presă, „să nu se utilizeze ivermectina” pentru pacienții cu Covid-19, cu excepția studiilor clinice.

Pista ivermectinei a fost lansată dupa publicarea unui studiu (in aprilie 2020) în revista științifică Antiviral Research, la Universitatea Monash din Melbourne, din Australia. Rezultatele păreau promițătoare, deoarece medicamentul a redus încărcătura virală cu 99,98%. Și asta în doar 48 de ore!

Acest antiparazitar, utilizat și pentru combaterea scabiei sau a malariei, este, de asemenea, clasificat de OMS ca un medicament „fără pericol”, care poate fi „utilizat pe scară largă” pentru tratarea bolilor la animale și în cazuri izolate, și la oameni. Iar avantajul este că ivermectina nu este scumpă.

Un medicament, care la fel ca clorochina, este, prin urmare, bine cunoscut de medicină. Dar ceea ce în cele din urmă se dovedește a fi dezamăgitoare împotriva coronavirusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *