Prima pagină » Actualitate » Ivan Patzaichin va fi înmormântat astăzi, la Cimitirul Bellu. Campionul este condus pe ultimul drum – FOTO

Ivan Patzaichin va fi înmormântat astăzi, la Cimitirul Bellu. Campionul este condus pe ultimul drum – FOTO

07 sept. 2021, 13:54,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Marele campion Ivan Patzaichin a murit duminică, 5 septembrie 2021, la vârsta de 71 de ani. Astăzi, din păcate, fostul mare canoist va fi înmormântat la Cimitirul Bellu, iar în aceste momente este condus pe ultimul drum.

La cimitirul Bellu s-au strâns foarte multe persoane care vor să îi aducă un ultim omagiu marelui român. În jur de 100 de persoane sunt deja în aceste momente acolo, printre ele aflându-se și Leon Rotman, fost canoist, dublu campion olimpic la Melbourne, în anul 1956.

La ora 13:05, a început slujba religioasă în memoria lui Ivan Patzaichin, care a avut loc la sediul clubului Dinamo.

Ivan Patzaichin este înmormântat azi, cu onoruri militare

Trupul neînsuflețit al marelui campion a fost depus luni, 6 septembrie 2021, la clubul Clubului Sportiv Dinamo, iar astăzi au loc funeraliile cu onoruri militare și înmormântarea.

De la ora 13:00, la clubul alb-roșu au început funeraliile, cu onoruri militare, iar de la ora 14:00 s-a plecat spre cimitirul Bellu, pe traseul: CS Dinamo – Sos. Ștefan cel Mare – Calea Dorobanților – Bd. Dacia – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Dimitrie Cantemir – Calea Șerban Vodă – Piața Eroii Revoluției – Cimitirul Bellu.

La ora 13:00, la sediul CS Dinamo din șoseaua „Ștefan cel Mare” numărul 7-9 erau în jur de 200 de oameni, potrivit presei națioanle.

Ivan Patzaichin a fost un ambasador de excepție al României

Din anul 1968, Ivan Patzaichin a participat la nu mai puțin de cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe de-a drepul impresionante. În anul 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. De precizat că în regulamentul se menționa că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit.

Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur. Acesta avea în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

Cauza morţii lui Ivan Patzaichin

Vestea trecerii în nefiinţă a lui Ivan Patzaichin a venit ca un şoc în spaţiul public. Imediat după moartea canoistului român, în spaţiul public și pe reţelele de socializare au curs mii de mesaje de condoleanţe. Printre personalităţile politice care au transmis mesaje de condoleanţe pentru familia lui Ivan Patzaichin s-a numărat președintele Klaus Iohannis dar şi președintele PSD, Marcel Ciolacu.

În ultima perioadă, Ivan Patzaichin fusese antrenorul lotului olimpic de caiac – canoe. Timp de 90 de zile, fostul mare sportiv a fost internat la Spitalul „Elias” din Capitala, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *