Prima pagină » Eveniment-Social » Iustin a primit o nouă șansă la viață datorită medicilor din Iași! La doar 7 ani, a trecut printr-o intervenție de rezecție a unei tumori cerebrale: „A fost ca un trăsnet” – FOTO

Iustin a primit o nouă șansă la viață datorită medicilor din Iași! La doar 7 ani, a trecut printr-o intervenție de rezecție a unei tumori cerebrale: „A fost ca un trăsnet” – FOTO

22 aug. 2024, 02:00,
Mădălina ISACHE în Eveniment-Social

Iustin, un băiețel în vârstă de 7 ani, din Brașov, diagnosticat cu o tumoră cerebrală de patru centimetri, a primit o nouă șansă la viață datorită medicilor din Iași. După o intervenție inițială într-o altă clinică, a fost nevoie de o nouă operație, care a fost realizată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Neurochirurgii de aici au reușit să îi salveze viața, oferindu-i, astfel, posibilitatea de se bucura de copilărie.

Familia băiețelului de 7 ani a aflat, tocmai în vacanță, de tumoră și de necesitatea operației

Drama familiei Toia a început brusc și neașteptat, în concediu, transformând viața lor liniștită într-o luptă pentru supraviețuire. Până acum două luni, Iustin, un băiețel de doar 7 ani, era un copil sănătos, plin de viață, cu rezultate remarcabile la limba română și la matematică. Totul s-a schimbat când au apărut primele simptome îngrijorătoare. Au urmat analize și investigații complexe. Deși mama băiețelului, Mihaela Toia, a încercat să găsească o explicație banală, suspectând o lipsă de vitamine, realitatea a fost izbitoare.

„Era un copil sănătos, alerga, era voios. Până în 21 iunie, eu n-am știut că are ceva. Eu mereu am pus accent pe sănătate. Când era copilul bolnav, mereu mergeam cu el la doctor. Într-adevăr, când au început dezechilibrul și tremurul, mi-am dat seama că nu este bine. Atunci m-am panicat și m-am dus la medic. În analizele de sânge nu a ieșit nimic, credeam că e o lipsă de fier, de calciu, de magneziu. Am decis, după aceea, să facem un control neurologic”, a spus Mihaela Toia, mama lui Iustin.

În timpul unui concediu la Constanța, familia a decis să facă un control neurologic, iar rezultatele tomografiei computerizate au fost devastatoare: Iustin avea o tumoare cerebrală de patru centimetri.

„A fost ca un trăsnet. Am zis «De ce, Doamne? De ce?»”, își amintește Mihaela, rememorând momentul care le-a schimbat viața pentru totdeauna.

De la acel diagnostic sumbru, Mihaela a pornit într-o cursă contra cronometru pentru a găsi cea mai bună soluție pentru fiul ei. După ce a consultat mai mulți medici, destinul i-a purtat pașii către Iași, unde a intrat în legătură cu dr. Lucian Eva de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Medicii de la Iași i-au oferit lui Iustin Toia o nouă șansă la viață

După multe vizite la diverși medici, familia a ajuns la Iași, unde Iustin a fost consultat de medicii de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

„Mi s-a zis că trebuie operat și de medicul din Ungaria, de la Timișoara și de la Cluj. Eu am intrat pe link-ul care mi-a fost trimis și l-am văzut pe domnul doctor Lucian Eva și mi-am zis «Nu, eu trebuie să merg la Iași». Am intrat în legătură cu dânsul și i-am trimis actele pe care le aveam”, a spus mama copilului.

Echipa de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași a făcut investigațiile necesare cu ajutorul cărora s-a descoperit tumora de la nivelul creierului mic.

„S-a făcut o intervenție chirurgicală într-o clinică din România, reușind să se facă o rezecție parțială a acestei tumori, apoi a venit la noi. După ce s-au efectuat toate investigațiile, am decis că este o tumoră pe care o putem scoate maximal, utilizând toată tehnologia și experiența pe care o avem. Astfel, s-a reintervenit chirurgical și s-a scos microchirurgical tot ce se putea scoate din acea tumoră. Din fericire, vorbim despre o rezecție totală a tumorii. Conform controlului post-operator RMN, practic, nu mai există nicio priză de contrast.”, a zis conf. univ. Dr. Lucian Eva, manager al Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Managerul spitalului a mai spus că tratamentul următor este reprezentat de chimioterapie și radioterapie. Astfel, micuțul are toate șansele să se vindece complet.

Mama lui Iustin, băiețelul de 7 ani, care a primit o nouă șansă la viață datorită medicilor din Iași, este optimistă și crede că descoperirea tumorii și operația i-au salvat copilul.

 

Comentarii
  • D-le Lucian Eva,sa va dea Dumnezeu sănătate. Sa fiți un om bun, sa înțelegeți și pe cei necăjiți, pentru ca bunul Dumnezeu vede și o sa va răsplătească în aceasta viata.
    BINELE SE INTOARCE
    SUNTEM MINDRI DE DIMNEVOASTRA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *