Prima pagină » Local » Iulian Hușanu, consilier USR-PLUS, vrea să se înfrupte de la Primăria condusă de colegul de partid! Contract de 100.000 de euro în comuna Mircești. Competitorul: „Poate să fie și de la Partida Romilor”
Iulian Hușanu, consilier USR-PLUS, vrea să se înfrupte de la Primăria condusă de colegul de partid! Contract de 100.000 de euro în comuna Mircești. Competitorul:

Iulian Hușanu, consilier USR-PLUS, vrea să se înfrupte de la Primăria condusă de colegul de partid! Contract de 100.000 de euro în comuna Mircești. Competitorul: „Poate să fie și de la Partida Romilor”

07 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Membrii USR-PLUS vor să spargă gheață și să câștige contracte cu instituțiile publice. Este și cazul lui Iulian Hușanu, consilier municipal, care s-a înscris la o licitația organizată de Primăria Mircești pentru amenajarea trotuarelor din localitate. Primarul din comună este chiar colegul de partid al consilierului local

Iulian Hușanu, membru USR – PLUS și consilier în Consiliul Municipal Iași, încearcă să se înfrupte din banii publici. Astfel, prin societatea Urvas Com SRL, pe care o conduce, participă la o licitație organizată de Primăria Mircești, județul Iași. Sesiunea de depunere a ofertelor a fost organizată pe data de 03.09.2021. De precizat că Primăria comunei este condusă de colegul de partid, Leon Bălteanu. Procedura vizează furnizarea lucrărilor de execuție pentru modernizarea unei suprafețe de 5.000 de metri pătrați de trotuare în satele Iugani și Mircești din comuna amintită. Valoarea estimată a contractului este de 433.532 lei fără TVA, aproape 100.000 de euro. Contactat telefonic, consilierul local spune că oferta contează, nu relația pe linie de partid.

„Nici nu m-am gândit. Da, ar putea fi considerată o problemă, dar dacă se intră în detaliu, atunci se mai schimbă percepția”, a declarat Iulian Hușanu. Ulterior, consilierul a revenit cu precizări.

„Licitația despre care am vorbit e publică. Practic oricine putea participa. M-am uita pe SICAP și se pare că sunt două oferte depuse, ceea ce nu mă pune în poziția de unic participant. Și asta e bine pentru clientul final, concurența fiind încurajată”, a mai spus Iulian Hușanu.

De precizat că Leon Bălteanu, primarul din comună, s-a aflat în centrul unui scandal cu fostul primar Petru Antăluț.

Competitorul despre Iulian Hușanu: „Poate să fie și de la Partida Romilor”

La licitație s-a mai înscris o singură societate, PHR Construct Solutions SRL, din județul Neamț. Societatea este specializată în domeniul montajului de pavele. Reporterii „BZI” l-au contactat pe George Biciușcă, patronul societății, pentru a comenta prezența lui Iulian Hușanu la licitația organizată de colegul de partid.

„Poate să fie și de la Partida Romilor, eu nu sunt mână moartă. Eu vreau să lucrez. Am un portofoliu de 35.000 de metri pătrați în ultima perioadă, ultimii 3 – 4 ani. Acum am echipe de muncitori în Vaslui. Dacă voi câștiga, bine, dacă nu, nu au decât să se spele pe cap”, a precizat afacersitul.

Societate din Neamț are 19 angajați, conform datelor din 2020. În același an, s-a înregistrat o cifră de afaceri de 6,2 milioane lei, profit de 263.949 lei și datorii de 1.513.147 lei.

Primarul din comuna Mircești spune că a anunțat toate firmele

Contactat de reporterii „BZI”, Leon Bălteanu, primarul comunei Mircești, a precizat că a anunțat mai multe firme că va organiza o licitație pentru amenajarea trotuarelor.

„Chiar nu am avut nicio discuție cu dumnealui (Iulian Hușanu – n.r.), cred că l-a anunțat consilierul meu pe fonduri europene. Am anunțat mai multe firme că este licitația pentru trotuarele din comună. Fondurile sunt de la Guvernul României. Am făcut o solicitare de finanțare pentru că nu avem trotuare în comună”, a declarat primarul comunei Mircești.

Trotuarele vor fi amenajate în zona mai multor drumuri județene.

„Comuna Mircești dorește reabilitarea și modernizarea străzilor din satele din comună. Trotuarele pavate și parcarea ce fac obiectul investiției sunt situate perimetral drumurilor DJ 208, DJ 208R, DC 84 și DC 86 și asigură accesul pietonal la instituțiile administrative, economice, educaționale sau de cult din comuna Mircești. Pentru amenajarea trotuarelor se va utiliza următoarea structură: pavele din beton 6 cm, strat de nisip 4 cm, strat de balast 20 cm. Pentru amenajarea parcării se va utiliza următoarea structură: pavele din beton 8 cm, strat de nisip 4 cm, strat de balast 25 cm”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările trebuie realizate în termen de 2 luni de la semnarea contractului.

Consilierul Iulian Hușanu anunță construirea unui bloc de locuințe lângă Hotel Pleiada

Iulian Hușanu, consilier local USR – PLUS, vrea să pătrundă și în lumea dezvoltatorilor imobiliari. Alesul a anunțat că intenționează să construiască un bloc de locuințe colective pe șoseaua Bucium, nr.18A, chiar lângă Hotel Pleiada. Aici, investitorul deține o suprafață de teren de 1.350 metri pătrați, achiziționat în urmă cu 15 ani. În stadiul inițial s-a dorit construirea unui bloc cu regimul P+6. Deocamdată, a fost eliberat un certificat de urbanism.

Proiectul lui Iulian Hușanu a fost inițiat prin intermediul societății Urvas Com SRL, acolo unde consilierul are calitatea de administrator și unic asociat. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 3,9 milioane lei, profit de 278.232 lei, datorii de 532.673 lei, cu un număr de 11 angajați. Societatea administrează un centru de aprovizionare și desfacere pe bd. Tudor Vladimirescu, nr.30. Sunt comercializate produse de feronerie, sanitare sau produse de curățenie. În acest moment activitatea Comisiei de Urbanism formată din consilieri locali este blocată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *