Prima pagină » Local » Iulian Hușanu, consilier local USR-PLUS, vrea să ajungă dezvoltator imobiliar! Lângă Hotel „Pleiada” apare un bloc cu 6 etaje! Politicianul: „Caut investitori mari!”
Iulian Hușanu, consilier local USR-PLUS, vrea să ajungă dezvoltator imobiliar! Lângă Hotel

Iulian Hușanu, consilier local USR-PLUS, vrea să ajungă dezvoltator imobiliar! Lângă Hotel „Pleiada” apare un bloc cu 6 etaje! Politicianul: „Caut investitori mari!”

08 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Consilierul local Iulian Hușanu a intrat în posesia primelor documente necesare pentru edificarea unui bloc de locuințe colective. Investiția ar urma să se realizeze pe un teren situat în zona Bucium, lângă Hotel „Pleiada”. Alesul local spune că, în această perioadă, negociază finanțarea blocului

Iulian Hușanu, consilier local USR-PLUS, vrea să pătrundă în lumea dezvoltatorilor imobiliari! Alesul local ieșean a anunțat că intenționează să construiască un bloc de locuințe colective pe șoseaua Bucium, nr. 18A, chiar lângă Hotel „Pleiada”. Aici, investitorul deține o suprafață de teren de 1.350 de metri pătrați, achiziționată în urmă cu 15 ani. Întrebat de reporterii cotidianului „BZI”, Iulian Hușanu a precizat că investiția va fi de anvergură.

„Deocamdată, sunt la stadiul în care trebuie să întocmesc un Plan Urbanistic Zonal. Probabil, în zonă s-ar putea construi P+6. Nu pot să dau detalii despre valoarea investiției, dar este vorba despre mulți bani. Sunt în negocieri cu investitori mari. Vreau să precizez că voi ține cont de mai multe aspecte: să am spații verzi, parcări în subteran”, a precizat consilierul Iulian Hușanu.

Primul pas a fost făcut, în sensul că Primăria Iași a emis un certificat de urbanism în cursul lunii iunie 2021, pentru construirea unui imobil de locuințe colective, amenajare acces, împrejmuire teren și racord la utilități. Inițiativa urmează să fie analizată și în cadrul comisiilor de urbanism, constituite la nivelul Primăriei Iași. În acest moment, activitatea Comisiei de Urbanism, formată din consilieri locali, este blocată.

Proiectul a fost inițiat prin societatea Urvas Com SRL

Proiectul lui Iulian Hușanu a fost inițiat prin intermediul societății Urvas Com SRL, în care consilierul are calitatea de administrator și unic asociat. În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 3,9 milioane de lei, un profit de 278.232 de lei, datorii de 532.673 de lei, cu un număr de 11 angajați. Societatea administrează un centru de aprovizionare și desfacere pe bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 30. Acolo sunt comercializate produse de feronerie, sanitare sau produse de curățenie.

„Suntem o societate serioasă, care înțelege și respectă cererea și forța pieței. Societatea noastră are un colectiv dinamic, tânăr și cu dorințe de extindere, conduși de un departament ambițios și cu credință”, se arată în prezentarea firmei.

Din activitatea desfășurată la Urvas Com, Iulian Hușanu a încasat un venit anual de doar 15.156 de lei. Soția acestuia lucrează tot în firmă, având calitatea de jurist. Gabriela Hușanu a încasat într-un an suma de 17.653 de lei.

Pe șoseaua Bucium a fost autorizat un proiect cu 32 de apartamente

Luna trecută, Primăria Iași a autorizat un proiect imobiliar anunțat tot pe șoseaua Bucium, dar la numărul 18. Beneficiara autorizației este societatea Tehno Star SA, controlată de afaceristul Haralambie Irimia, în procent de 51 la sută. Terenul deținut de societate are o suprafață de 12.276 de metri pătrați. Regimul de înălțime aprobat este de D1+D2+D3+P+2E+3R. În total, vor fi amenajate 32 de apartamente, dintre care șase vor fi de tip duplex. Totodată, opt apartamente vor fi cu trei camere, 13 apartamente – cu două camere și cinci apartamente – cu o cameră.

Vor fi amenajate și cinci spații de birouri. Firma condusă de Haralambie Irimia a fost implicată într-un scandal privind retrocedarea unor terenuri în suprafață de 23 de hectare în zona Păcurari. Acele terenuri erau folosite de fermele fostului Partid Comunist Român. În 1996, fosta Agroservice SA, actuala Tehno Star SA, a fost pusă în posesie de Comisia Județeană de Fond Funciar. Tardiv, în 2010, prefectul de atunci a încercat să anuleze titlurile de proprietate, pe motiv că ar fi alți proprietari ce aveau dreptul la respectivele terenuri. Între timp, terenurile au fost vândute și folosite pentru construirea unui cartier de vile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024