Prima pagină » Titlurile zilei » Iulia Albu a șocat întreaga țară când și-a ales o găină ca animal de companie, însă o ieșeancă o întrece de departe! Oamenii s-au oprit în loc atunci când au văzut ce are în lesă: „Mi-am făcut cruce” – FOTO
Iulia Albu a șocat întreaga țară când și-a ales o găină ca animal de companie, însă o ieșeancă o întrece de departe! Oamenii s-au oprit în loc atunci când au văzut ce are în lesă: „Mi-am făcut cruce” – FOTO

Iulia Albu a șocat întreaga țară când și-a ales o găină ca animal de companie, însă o ieșeancă o întrece de departe! Oamenii s-au oprit în loc atunci când au văzut ce are în lesă: „Mi-am făcut cruce” – FOTO

12 sept. 2022, 02:00, 7 ,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

O ieșeancă și-a scos animalul de companie la plimbare prin oraș. Oamenii s-au oprit în loc atunci când au văzut ce are aceasta în lesă

Iulia Albu a șocat o țară întreagă după ce a anunțat cu mai mulți ani în urmă că are o găină drept animal de companie. Ciudat? Poate. Dacă am lua în calcul cu ce animal a ieșit la plimbare o ieșeancă, am putea spune că Iulia Albu nu a exagerat deloc. Zilele trecute o femeie a fost văzută în cartierul Alexandru cel Bun cu un iepure la plimbare. Pentru ca lucrurile să fie mai ciudate decât sunt, ieșeanca a pus animalul într-o lesă. Oamenii care au văzut-o cu iepurele s-au oprit să vadă minunăția.

„Mi-am făcut cruce, n-am văzut în viața mea”

Un ieșean a filmat scena și a trimis-o pe adresa redacției BZI. Înregistrarea a fost însoțită de un scurt mesaj. „Eram în Alexandru când am văzut-o pe doamna cu un animal în lesă. Am crezut că este câine, dar când m-am apropiat era, de fapt, un iepure. Mi-am făcut cruce, n-am văzut în viața mea un iepure în lesă. Știu că sunt persoane care au iepuri drept animale de companie, dar credeam că îi țin în cuști sau ceva, nu în lesă pe stradă. Nu m-am putut abține și am filmat”, a punctat cameramanul amator.

Iepurele, animalul de companie potrivit?

Iepurii au devenit printre cele mai preferate animale de companie. Atunci când oamenii aleg ca animal de companie un astfel de animăluț trebuie să știe cât trăiește. Unii cercetători spun că aceste animale au o longevitate aproximativă la fel cu cea a câinilor și pisicilor. Din moment ce ai un iepure drept animal de companie, îți dorești ca acesta să trăiască cât mai mult. Astăzi, există multe rase de iepuri, fiind foarte dificil de spus care au o speranță de viață mai mare. Cu toate acestea, specialiștii spun că rasele de iepuri mari sunt mai bolnăvicioase și mor devreme, pe când cele de talie mică au o speranță de viață mai mare.

Cum trebuie îngrijiți iepurii

Iepurii nu sunt foarte greu de îngrijit, astfel existând mai multe modalități pentru a le prelungi viața. Pentru a reuși să-l ai cât mai mult timp alături de tine este important să-i acorzi o atenție sporită. Unul dintre cei mai importanți factori de care trebuie să ții cont este mâncarea iepurelui. De asemenea, pentru a reuși să-ți cunoști mai bine animăluțul de companie este bine să știi legenda iepurelui de Paște. Dieta cea mai sigură pentru iepurele tău trebuie să fie compusă din fân. De asemenea, este bine să știi că granulele din comerț nu reprezintă o hrană de bază, fiind doar complimentară acesteia. Astfel, fânul rămâne hrana esențială, furnizând cantitățile necesare de fibre, fără de care sistemul digestiv s-ar bloca. De asemenea, aceste fibre sunt benefice pentru a elimina părul înghițit, dar și pentru dezvoltarea unei flore bacteriene intestinale sau pentru o digestie perfectă. În plus, este bun și pentru dinți, astfel încât iepurele nu va mai dori să roadă și altceva, precum mobila sau alte lucruri din casă.

Comentarii
  • Ce e asa senzational? E foarte comun in lume sa ai iepure ca animal de companie.

  • Tot mai caraghioasa a fost Albu cu gaina ei decat femeia aceasta cu iepurele….

  • Ba chiar dimpotrivă iepurele este foarte dificil și costisitor de ținut în condiții perfecte !, pe îngă fîn , fructe , o găleată cu mîncare specială era aproape de 100 de lei , iepurii sunt foarte sensibili la diferite boli iar din unele îți mor foarte repede și la grămadă, trebuiesc vaccinați anual pentru Mixomatoză și de două ori pe an pentru Șoc Hemoragic , ăsta este foarte periculos că îți moare animăluțul în cîteva ore de la înfectare , media e în 12 ore de nici nu apuci să vezi semnele bolii , mie mi-a murit Prințesa Iepurica astă vară din cauza asta , cu o zi înainte alerga fericită prin livadă liberă dimineața am găsoto moartă in șoc hemoragic , crescătorii de iepuri știu ce spun , era vaccinată pentru mixomatoză dar nu apucasem săi fac vaccinul antihemoragic că astă vară fiind la farmaciea veterinară și fiind foarte cald uitasem să iau o lădița frigorifică de acasă pentru vaccin așa că aminasem pe data viitoare , și na mai fost să fie….., aaa și dacă țineți iepure în casă vă roade TOT ce prinde și uneori își fac nevoile unde îi apucă, așa că gîndițivă de două ori dacă nu suportați mirosul de pișat și altele pe covoarele voastre de prin casă

  • Va mirați că prostii de obicei, ca atat stiti sa faceti.
    Am vazut-o si eu pe doamna care e foarte draguta si iepurașul bine îngrijit. Mai vedeti-va de treaba. Am mai vazut oameni care au iepuri ca animale de companie.
    S-au terminat subiectele de dat în ziar? Penibililor.

  • Un animăluț chinuit. Ce face Poliția Animalelor, se autosesizează?

  • Doamne, cum au ajuns unii cetateni din cauza Facturilor la Utilitati si preturile exorbitante la produsele de baza? Guvernantii habar nu au ce se intampla in Societate. Pana cand cred Ei ca vor omili poporul? Sa fie atenti la mesajele din societate.

  • Un vecin de cartier..

    Doamna are de mult timp acel iepuras , bine ingrijit , admirat de copii si deloc chinuit,(John).
    E o mica vedeta a cartierului , iar protectia animalelor nu are la ce se sesiza,daca asta mai e caz pentru ei,atunci ia calea pribegiei draga domnule,nu vad care ar fi motivul pentru acea sesizare,probabil nu iubiti animale pe cat vreti sa aratati. Atat timp cat acel iepuras este ingrijit si i se ofera niste conditii de trai,nu au nici un motiv de a prelua cazul,dar na…oameni si oameni,care habar nu au cum se ingrijeste si se are grija de un animal de companie..
    O zi buna tuturor!…restul e cancan….
    PS – de ce nu sesizezi si pe acei crescatori de iepuri,iti garantez ca aia,(iepurii), nu au conditiile de trai ca ale acestuia , sau e buna carnita de iepure si aia nu mai sunt de sesizat?!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *